РС: Завод за запошљавање помаже незапосленима

ПАЛЕ – Завод за запошљавање Републике Српске представио је данас нову веб страницу – www.zzz.rs.net, која ће нудити све информације корисне незапосленим лицима, али и послодавцима, с циљем бржег посредовања и ефикаснијег проналажења посла и кадрова.  Вршилац дужности директора Завода Гордана Латиновић истакла је да нова веб страница свим корисницима Завода на тржишту рада, а […]

четвртак, април 7, 2011 / 15:15

ПАЛЕ – Завод за запошљавање Републике Српске представио је данас нову веб страницу – www.zzz.rs.net, која ће нудити све информације корисне незапосленим лицима, али и послодавцима, с циљем бржег посредовања и ефикаснијег проналажења посла и кадрова.

 Вршилац дужности директора Завода Гордана Латиновић истакла је да нова веб страница свим корисницима Завода на тржишту рада, а то су првенствено незапослена лица и послодавци, пружа брзе, квалитетне и правовремене информације.

Латиновићева је нагласила да незапослени могу добити информације о слободним радним мјестима, као и свим правима која могу остварити посредством Завода за запошљавање РС.

"Ова веб страница ће сигурно користити и свим другим актерима на тржишту рада РС", истакла је она.

Израду нове веб странице финансирали су Швајцарска агенција за развој и сарадњу и Аустријска агенција за техничку сарадњу, у оквиру "Јеп пројекта" запошљавања младих, а имплементатори су Завод и њемачка организација "Гопа".

Представник "Гопе" Ранко Маркуш истакао је да Завод путем ове веб странице жели да пружи бољу, квалитетнију и садржајнију информацију како незапосленим, тако и запосленим лицима.

Маркуш је истакао да нова веб страница постаје двосмјерни канал за комуникацију са двије најзначајније групе актера за Завод за запошљавање, а то су незапослени и послодавци.

Он је је рекао да се на овој веб страници могу наћи огласи фирми, савјети за тражење посла, послодавци, а омогућено је и добијање огласа на мејл адресу.

"Тренутно су на страници Завода 72 објављена огласа за посао, а када страница профункционуише у пуном обиму очекујемо да ће сваког дана бити и по неколико стотина огласа", рекао је он.

Он је појаснио да послодавци могу да објаве бесплатно оглас на порталу Завода, у средствима јавног информисања, да оставе профил компаније, коментар, поставе питање.

Маркуш је додао да су на новом порталу приказани и статистички подаци о броју незапослених, новопријављеним и слично.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *