РРА: ОБН и БН прекршили изборну тишину у Србији

Републичка радиодифузна агенција Србије саопштила да су ТВ БН и ОБН прекршиле предизборну тишину Републичка радиодифузна агенција Србије саопштила је да је утврдила да су ТВ БН и ОБН прекршиле предизборну тишину, због чега је наложила кабловским операторима да их на два сата искључе из своје понуде. Уколико се утврди да и послије укључења ти […]

петак, март 14, 2014 / 15:18

Републичка радиодифузна агенција Србије саопштила да су ТВ БН и ОБН прекршиле предизборну тишину

Републичка радиодифузна агенција Србије саопштила је да је утврдила да су ТВ БН и ОБН прекршиле предизборну тишину, због чега је наложила кабловским операторима да их на два сата искључе из своје понуде.

Уколико се утврди да и послије укључења ти програми крше предизборну тишину, Агенција ће наложити кабловским операторима да их искључе из понуде до краја предизборне тишине, наводи се у саопштењу.

Телевизије БН и ОБН производе програм у Босни и Херцеговини, а налазе у програмској понуди 12 кабловских оператора из Србије.

Савјет РРА упозорава све емитере и кабловске операторе на обавезу поштовања изборне тишине, која је почела у четвртак 13. марта од 24 сата, а завршава се у недјељу 16. марта у 20 сати.

Током изборне тишине, телевизијски и радио емитери у обавези су да поштују члан Закона о избору народних посланика и одредбе Општег обавезујућег упутства радио и телевизијских станица (емитера) у предизборној кампањи за локалне, покрајинске и републичке скупштинске изборе, изборе за предсједника Републике и изборе за Националне савете националних мањина.

Агенција ће и даље пратити и благовремено реаговати на евентуална непоштовања предизборне тишине у програмима емитера и у понуди кабловских оператора, додаје се у саопштењу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *