Роналдо ушао у историју Португала

Најбољи фудбалер Португала Кристијано Роналдо голом против Камеруна постао је најбољи стријелац у историји своје земље. Роналдо је у 21. минуту постигао 48. гол у националном дресу, чиме је престигао Педра Паулету на првом мјесту вјечне листе стријелаца. Најбољи фудбалер свијета је у свом 110. наступу за Португал ушао у историју и сада има прилику […]

четвртак, март 6, 2014 / 09:45

Најбољи фудбалер Португала Кристијано Роналдо голом против Камеруна постао је најбољи стријелац у историји своје земље.

Роналдо је у 21. минуту постигао 48. гол у националном дресу, чиме је престигао Педра Паулету на првом мјесту вјечне листе стријелаца.

Најбољи фудбалер свијета је у свом 110. наступу за Португал ушао у историју и сада има прилику да само побољша свој учинак. Паулети је за 47 голова било потребно 88 утакмица.

До краја утакмице играч Реал Мадрида постигао је још један погодак и тако стигао до број 49.

Португал се мучио у првом полувремену против Камеруна, али је у другом дијелу игре додао гас и стигао до убједљиве побједе од 5:1. Осим Роналда, стријелци за домаће били су Меирелеш, Коентрао и Едињо.

У 21. минуту утакмице на стадиону у Леирији, Португал је добио новог најбољег стријелца у историји. Жоао Переира прошао је по десној страни, вратио повратну на ивицу шеснаестерца, гдје је Роналдо преварио једног ривала и лопту послао у доњи лијеви угао.

Други погодак Роналда пао је на сличан начин, с тим што је овога пута акција била по левој страни. После повратне лопте створила се гужва око пенала, Кристијано је искобељао лопту и послао је иза немоћног Итанђеа.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *