Ромпеј: После Хрватске у ЕУ иду њихова браћа Црногорци

Црна Гора ће бити прва држава која ће после Хрватске постати чланица Европске уније, рекао је у Сарајеву предсједник Европског савјета Херман ван Ромпеј у разговору са предсједником Црне Горе Филипом Вујановићем. Како је саопштила Информативна служба председника Црне Горе, Ван Ромпеј је истакао да је брзо стицање статуса кандидата и отварање преговора о чланству […]

понедељак, септембар 10, 2012 / 22:52

Црна Гора ће бити прва држава која ће после Хрватске постати чланица Европске уније, рекао је у Сарајеву предсједник Европског савјета Херман ван Ромпеј у разговору са предсједником Црне Горе Филипом Вујановићем.

Како је саопштила Информативна служба председника Црне Горе, Ван Ромпеј је истакао да је брзо стицање статуса кандидата и отварање преговора о чланству доказ да је Европска унија отворена за приступање Црне Горе и спремна да цијени индивидуална достигнућа сваке државе у постизању стандарда.

Вујановић је предсједнику Европског савјета рекао да је Црна Гора привржена европским интеграцијама, истичући да се и парламентарни избори одржавају наредног мјесеца, како би се омогућило да будућа влада у четворогодишњем капацитету води интензивне преговоре за чланство у Европској Унији.

Он је, такође, рекао да очекује да се поред преговора о поглављима 23 и 24, које је Црна Гора спремна одмах да отпочне, омогуће и преговори за поглавље 25, које се односи на науку и истраживања.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *