Ромни води у процентима, Обама у електорским гласовима

Републикански предсједнички кандидат Мит Ромни ужива подршку 48 одсто бирача, а кандидат демократа и актуелни предсједник Америке Барак Обама 45 одсто, али Обама и даље има предност у електорским гласовима, показује најновије истраживање агенције „Расмусен”. Према подацима те агенције, 32 одсто испитаника оцjењује своје финансијско стање као одлично или добро, што је за седам одсто […]

четвртак, септембар 6, 2012 / 09:40

Републикански предсједнички кандидат Мит Ромни ужива подршку 48 одсто бирача, а кандидат демократа и актуелни предсједник Америке Барак Обама 45 одсто, али Обама и даље има предност у електорским гласовима, показује најновије истраживање агенције „Расмусен”.

Према подацима те агенције, 32 одсто испитаника оцjењује своје финансијско стање као одлично или добро, што је за седам одсто мање него прије четири године.

Разлике у оцјени економског стања у САД су видљиве између демократа и републиканаца, па тако 41 одсто Обаминих присталица каже да данас живи добро, у поређењу са само 27 одсто Ромнијевих гласача.

Међу онима који се не изјашњавају да подржавају ниједну од двије партије, 28 одсто је казало да сада добро живи.

Ипак, када се проценти преведу у електорске гласове, Обама и даље има предност, пошто, према наводима „Расмусена”, он у овом тренутку осваја 247 електорских гласова, а Ромни 196.

Борба се води за још 95 електорских гласова у такозваним свинг државама Колораду, Охају, Вирџинији, Флориди, Невади, Сјеверној Каролини и Пенсилванији.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *