Родерик Мур: Велик број домаћинстава која „једва састављају крај с крајем“

БРЧКО- Супервизор за Брчко Родерик Мур изјавио је данас да дистрикт, иако је поставио добре основе за привредни развој и остварио одређене резултате на том плану, ипак, не би требало да „живи од старе славе“, јер има доста домаћинстава која живе у биједи и сиромаштву. Мур каже да је и сам упознао доста људи у […]

уторак, април 19, 2011 / 20:06

БРЧКО- Супервизор за Брчко Родерик Мур изјавио је данас да дистрикт, иако је поставио добре основе за привредни развој и остварио одређене резултате на том плану, ипак, не би требало да „живи од старе славе“, јер има доста домаћинстава која живе у биједи и сиромаштву.

Мур каже да је и сам упознао доста људи у дистрикту који кажу да "једва састављају крај с крајем".

"Брчко има већи проценат домаћинстава која живе у биједи, него што је то случај у ентитетима, што потврђују и посљедња истраживања", упозорио је Мур, обраћајући се представницима локалне Владе, члановима Удружења привредника и Америчке привредне коморе у БиХ на заједничком радном ручку.

Супервизор је похвалио привреднике дистрикта Брчко, а улагање у образовање оцијенио као веома мудар корак.

Брчански привредници су истакли да су главни проблеми с којим се суочавају, осим економске кризе, гломазна администрација и распрострањена корупција.

Данашњи радни ручак са представницима Америчке привредне коморе у БиХ и представницима локалне владе организовало је Удружење послодаваца Брчко дистрикта.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *