Роби отишао због дугова

Доскорашњи тренер фудбалера Црвене звезде Роберт Просиенчки рекао је за хрватски „Јутарњи лист” да је тај клуб напустио јер више није могао да издржи притисак због константних дуговања и пријетњи штрајком. – Ситуација у Звезди већ дуже времена не ваља, нисам више могао да издржим сталне претње штрајком – казао је Просинечки. – Клуб је […]

понедељак, септембар 3, 2012 / 21:34

Доскорашњи тренер фудбалера Црвене звезде Роберт Просиенчки рекао је за хрватски „Јутарњи лист” да је тај клуб напустио јер више није могао да издржи притисак због константних дуговања и пријетњи штрајком.

– Ситуација у Звезди већ дуже времена не ваља, нисам више могао да издржим сталне претње штрајком – казао је Просинечки. – Клуб је у грозном стању, већ седам месеци нико од 215 запослених није примио плату. Шест месеци покушавам да мотивишем играче, у тих шест месеци смо добили скоро све утакмице, а без икакве накнаде. Генерални спонзор Гаспром је у плусу четири милијарде долара, а Звезди не даје паре. Иако је цео стадион тражио да останем, више нисам могао, пукао сам.

Додао је да је ситуација са Звездом потпуно другачија него својевремено са Динамом, јер је са „Маракане” отишао својевољно.

–Дугови су моја судбина. Било где да дођем, на крају се заврши или судском тужбом или не добијем ни паре. Увек су неки репови, иако се надам да са Звездом неће завршити као с Динамом, отписивањем дуга. У Динамо се никад нећу вратити, а у Београду сам оставио отворена врата – истакао је Просинечки, коме „црвено-бели” дугују 280.000 евра.

Хрватски стручњак је навео да му није било лако да остави играче и тим који је селектирао и да је увјерен да Звезда, уколико садашњи тим остане на окупу двије-три сезоне, може до Лиге шампиона. Рекао је и то да већ има две озбиљне понуде – једну из Дуизбурга, а другу из Камеруна:

– Привлачи ме Камерун, репрезентација са изузетном традицијом, која већ неколико година стагнира, али има изузетну перспективу. Наравно, најважнији посао селектора био би да наговорим Самјуела Етоа да се врати у репрезентацију. Врло су амбициозни уочи Афричког купа нација, а надају се и пласману на Светско првенство. Морам да размислим, дали су ми рок до 5. септембра.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *