РК Партизан: Избацивање, казна, гашење

ЕХФ разматра могућност избацивања српског првака Партизана из Лиге шампиона, након туче сукобљених навијачких група овог клуба у мечу који су црно бели изгубили од Фленсбурга са 37:31. у нишкој хали Чаир. Поред избацивања, Партизану прети и драконска новчана казна, која би према речима челника српског шампиона могла да угаси клуб! Две супротстављене хулиганске групе […]

уторак, октобар 9, 2012 / 13:05

ЕХФ разматра могућност избацивања српског првака Партизана из Лиге шампиона, након туче сукобљених навијачких група овог клуба у мечу који су црно бели изгубили од Фленсбурга са 37:31. у нишкој хали Чаир.

Поред избацивања, Партизану прети и драконска новчана казна, која би према речима челника српског шампиона могла да угаси клуб!

Две супротстављене хулиганске групе међу присталицама Партизана, "Забрањени" и "Гробари" изазвали су тучу у нишком "Чаиру" током гостовања немачког Фленсбурга.

Нови, десети узастопни пораз "црно-белих" у Лиги шампиона је остао у сјенци новог дивљања на трибинама, које клубови, а очигледно је ни држава више не могу да контролишу.

"Казне су од 100.000 евра до пет године забране наступа у Европи. Ако казна буде више десетина хиљада евра, онда можемо да ставимо катанац на клуб, јер пара немамо. И ето, онда ће бити да су нас угасили наши навијачи.", очајним гласом рекао је директора Партизана Александар Благојевић, који у разговору за "Новости" није крио да се прибојава најгорег.

Европска кућа рукомета нема милости у оваквим ситуацијама, па у Хумској 1 очекују жестоке санкције за два-три дана. Партизан би могао да буде избачен из Европе и на неколико година, а у случају веће новчане казне клубу пријети банкрот.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *