РиТЕ Гацко: Милидраг одлази, премијерка то не назива смјеном

Премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић, приликом данашње посјете Требињу, рекла је да оставку директора РиТЕ-а Гацко Милинка Милидрага не би могла да назове “смјеном”, те додала да је његов одлазак са чела овог гиганта “договорена ствар”.

недеља, август 13, 2017 / 14:46

“За то имамо договор. Кадровска полтика се реализује од стране коалиције и СНСД-а. Дакле, позиције су подложне одређеним смјенама, односно промјенама људи. Ја не бих рекла да су то смјене. То је једна договорена ствар. Повлачиће се један директор и долази неко други. Сасвим нормално”, сматра Цвијановић, преноси Моја Херцеговина.

Подсјећамо, Милинко Милидраг јуче је поднио оставку на мјесто директора РиТЕ-а, а на његово мјесто, како се предвиђа, доћи ће Бошко Козомара из Бање Луке.

Истовремено АТВ се присјетила како је предсједник РС крајем прошле године помпезно најавио да ће „у јавним предузећима која буду имала негативне завршне резултате, без обзира на објективне или субјективне околности, а посебно тамо гдје се утврде криминалне активности, бити смијењено комплетно руководство од надзора до управа“.

„Прва ствар коју ћу урадити након добијања извјештаја о завршним рачунима јавног сектора и јавних предузећа у Српској, је да ћу затражити смјену комплетног руководства од надзора до управа за сва она предузећа која су показала негативан резултат“, рекао је предсједник Српске.

По најави предсједника, већ су требало да буду смијењени руководства „Жељезница РС“, „Олимпијског центра Јахорина“ и РиТЕ „Гацко“ који су заједно приказали губитак од 38,4 милиона КМ у прошлој години, наводи АТВ и додаје да су за сада смијењени директори болница у Бањој Луци и Градишци.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *