Резервни пензиони фонд: Продат стоти пакет акција

Друштво за управљање пензијским резервним фондом /ПРЕФ/ у претходних годину и по дана продало је 100 пакета акција из свог портфеља у вриједности већој од 10,5 милиона КМ, рекао је директор овог друштва Дарко Лакић. Изразивши задовољство постигнутим процесом реструктурисања портфеља ПРЕФ-а, Лакић је нагласио да се новац од продаје пакета акција, као и приходи […]

понедељак, децембар 31, 2012 / 14:48

Друштво за управљање пензијским резервним фондом /ПРЕФ/ у претходних годину и по дана продало је 100 пакета акција из свог портфеља у вриједности већој од 10,5 милиона КМ, рекао је директор овог друштва Дарко Лакић.

Изразивши задовољство постигнутим процесом реструктурисања портфеља ПРЕФ-а, Лакић је нагласио да се новац од продаје пакета акција, као и приходи од дивиденди континуирано улажу у обвезнице на Бањалучкој берзи, од којих ово друштво остварује приходе од камата, саопштено је данас из ПРЕФ-а.

"У наредном периоду наставићемо са процесом реструктурисања портфеља, с тим што смо сада у бољој позицији, јер имамо више од 31 милион КМ ликвидних средстава, од чега више од 10 милиона КМ у банкарским депозитима, док приликом оснивања нисмо имали ниједну марку на рачуну", навео је Лакић.

Стоти продати пакет акција из портфеља ПРЕФ-а од његовог оснивања је достигнут на аукцији на Бањалучкој берзи 28. децембра, када су продати пакети акција у привредним субјектима "Творници опекарских производа" и "Старом Граду".

У овој години на продају је понуђено 240 пакета акција, а продато је 45 пакета акција из портфеља овог друштва.

У прошлој години на продају је било понуђено 337 пакета акција из портфеља ПРЕФ-а, а продато је цјелокупно власништво ПРЕФ-а у 55 предузећа.

Највећа продајна вриједност у износу од 2.654.528 КМ постигнута је за 1.746.400 акција, или 6,66 одсто, бањалучке "Тржнице", продатих у прошлој години.

Најнижа вриједност од 198 КМ постигнута је за 1.800 акција "Ветеринарске станице" из Гацка.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *