„Револуционар“ Алдин Ширановић отишао из БиХ

Оснивач групе „Удар“ и вођа протеста у БиХ Алдин Ширановић напустио је земљу са супругом и малољетним сином, рекао је његов адвокат Мирнес Ајановић. Ајановић је истакао да је о сталним прјетњама смрћу извјестио тужилаштво, а да је Ширановић раније прјетње пријављивао полицији. Адвокат је рекао да је његов клијент на сигурном и да је […]

среда, март 12, 2014 / 22:47

Оснивач групе „Удар“ и вођа протеста у БиХ Алдин Ширановић напустио је земљу са супругом и малољетним сином, рекао је његов адвокат Мирнес Ајановић.

Ајановић је истакао да је о сталним прјетњама смрћу извјестио тужилаштво, а да је Ширановић раније прјетње пријављивао полицији.

Адвокат је рекао да је његов клијент на сигурном и да је привремено напустио БиХ.

"Вратиће када му то омогуће безбједносни услови", рекао је Ширановићев адвокат и додао да су прјетње упућивале и особе које су изгубиле политичке позиције након протеста који су кулминирали спаљивањем зграда тузланских институција и оставком тамошње владе.

Ширановић се након покретања социјалног бунта оградио од рада Пленума грађана тврдећи да иза њих стоји политика.

Талас протеста у већем дјелу Федерације БиХ проширио из Тузле гдје је 6. фебруара спаљена зграда кантоналних власти.

Сутрадан су спаљене зграде Предсједништва и Архива БиХ у Сарајеву и зграде кантоналних институција у Мостару, Зеници и Бихаћу.0 КОМЕНТАРА

  1. Tako prolazi svako onaj ko organzuje narod istjeran iz preduzeća kada počnu da traže svoje fabrike nazad i posao. Ponavljam, Tuzla i danas ima deset puta više industrije koja rade nego Banjaluka i Bijeljina, a ni u Banjaluci ni u Bijeljini stotinu hiljada nezaposnih ne smiju da se jave toliko su zastrašeni represijama režima.
    To je strašno. Vlas narodu poručuje vi morate mirno da ćutite i umirete dok mi mirno rasprodajemo, krademo, pljačkamo, otimamo, zadužujemo. DA SE SLUČAJNO NIKO NIJE USUDIO PROTESTOVATI. To je poruka vlasti narodu RS.
    Pa vi birajte ili ćete mirno i podmuklo da ćutite i umitete umirete od gladi bez posla, bez protesta dok oni rasprodaju, pljčkaju, otimaju, zadužiju, troše.

  2. Овај човек је двоструки трагичар. Ем је политичким интересима своје организације осакатио протесте људи који су стварно социјално угрожени, ем је своју породицу довео у опасност.
    А Срби су, после октобра двехиљадите, схватили да од лошег постоји још горе, па не верују да се „револуцијом“ ишта може променити, штавише може бити још горе. Зато и нема протеста.

  3. Srbi su ovce za šišanje zato nema protesta, muslimani su pametni i zato ima protesta i tek će ih biti, bitno je da su pokazali da umeju da se organizuju i zaprijete vlastima, srbi su pokazali da ne umeju da se ogranizuju, pa će mirno da ćuti i trpe, dokle. Da li poliitčari smiju oteti prirodne resurse u Federaciji i dati to strancima hvaleći se dovođenjem stranih investitora? Kakve veza imam 5. oktobar i buldežr revolucija finansirana sa Zapada sa protestima nezaposlnih, siramašnih koji umiru od gladi sa državnim udarom koji je DOS sa Otporom organizovao i sproveo finanirano sa 75 miliona dolara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *