Репрезентације Српске против Реала и Барселоне

Кадетска репрезентација Републике Српске гостоваће на Иберијском полуострву и играти против вршњака из Реала, Барселоне, Алавеса, Валенсије… Одличне партије кадета РС и освајање једног од најјачих омладинских турнира у Европи "Стеван Нештицки" у Новом Саду почетком јуна, отвориле су врата међународне сцене. Тако ће већ првом половином 2013. године младићи које предводи селектор Славољуб Стојановић […]

четвртак, децембар 27, 2012 / 16:21

Кадетска репрезентација Републике Српске гостоваће на Иберијском полуострву и играти против вршњака из Реала, Барселоне, Алавеса, Валенсије…

Одличне партије кадета РС и освајање једног од најјачих омладинских турнира у Европи "Стеван Нештицки" у Новом Саду почетком јуна, отвориле су врата међународне сцене.

Тако ће већ првом половином 2013. године младићи које предводи селектор Славољуб Стојановић гостовати у Шпанији.

"Позив са Иберијског полуострва је већ стигао, само још остаје да се утврди тачан термин. Ових дана знаћемо да ли ће наши најбољи кадети путовати у јануару или на прољеће у Шпанију. Тамо би требало да играју са вршњацима чувених Реала, Барселоне, Алавеса, Валенсије и још неких европских екипа", рекао је селектор Славољуб Стојановић за "Глас Српске".

Посебно је нагласио значај учешћа репрезентације Републике Српске на међународној сцени.

"Појављивање наше репрезентације било гдје на међународној сцени је величанствено. То је промоција не само фудбала већ саме Републике Српске. У очекивању званичног протокола Фудбалски савез РС је дао пуну подршку, а надамо се да ће и друге институције помоћи у организацији путовања у Шпанију како бисмо се на прави начин представили".

Стојановић, који заједно са тренерима Радомиром Поповићем и Мируном Јокановићем ради са најбољим фудбалерима кадетског узраста, осврнуо се на љетошње освајање турнира у Новом Саду.

"То је најквалитетнији турнир у југоисточној Европи. Бити први у конкуренцији кадета Војводине, Партизана, Црвене звезде, Осијека и Вардара… је фантастичан резултат. Пошто је турнир у календару УЕФА, наш успјех су препознали из Шпаније и упутили позив да гостујемо. Вјерујем да ћемо и тамо показати квалитет", закључио је селектор РС.

Кадетска репрезентација се састоји од 18 талентованих момака узраста од 17 до 18 година. Треба истаћи да је то скуп одличних појединаца, а о томе свједоче и награде освојене у Новом Саду.

Тада је за најбољег голмана проглашен репрезентативац РС Дарко Дејановић, а за најбољег играча Никола Лукић, такође члан селекције РС. Република Српска има и најбољег тренера, а то је Радомир Поповић. Треба такође истаћи да је на турниру блистао члан Борца Федор Предраговић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *