Ренци: Грчка мора остати у еврозони без понижења

Италијански премијер Матео Ренци рекао је да се не смије дозволити да Грчка напусти еврозону, додајући да ће пренијети њемачкој Влади да мора да пристане на компромис, а не да понижава Атину. "Здрав разум сада мора да превлада и споразум се мора постићи. Италија не жели да Грчка напусти еврозону и поручујем Њемачкој – што […]

недеља, јул 12, 2015 / 11:43

Италијански премијер Матео Ренци рекао је да се не смије дозволити да Грчка напусти еврозону, додајући да ће пренијети њемачкој Влади да мора да пристане на компромис, а не да понижава Атину.

"Здрав разум сада мора да превлада и споразум се мора постићи. Италија не жели да Грчка напусти еврозону и поручујем Њемачкој – што је доста, доста је", рекао је Ренци.

Он каже да је апсолутно незамисливо понижавање једног европског партнера након што се Грчка одрекла скоро свега, пише данас италијански лист "Ил месађеро".

"Сада када је премијер Грчке Алексис Ципрас изнио приједлоге у складу са захтјевима Европе, онда апсолутно морамо да потпишемо споразум", рекао је Ренци.

Шефови европских држава и влада састаће се данас у Бриселу да одлуче о судбини Грчке, док је 19 чланица еврозоне дубоко подијељено око тога да ли прихватити или не приједлоге за реформе које је представио Ципрас. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *