Рекордна пљачка сефова у Лондону: Драгуљи вриједни 200 милиона фунти

Британска Метрополитен полиција покренула је данас потрагу за лоповима који су током Ускрса опљачкали сефове у главном лондонском трезору за накит, у пословној зони Хатон гарден, и побјегли са готовином и драгуљима у вриједности од 201 милион фунти. У највећој пљачки икада у Великој Британији, лопови су употријебили тешку опрему за сјечење да би доспјели […]

среда, април 8, 2015 / 15:18

Британска Метрополитен полиција покренула је данас потрагу за лоповима који су током Ускрса опљачкали сефове у главном лондонском трезору за накит, у пословној зони Хатон гарден, и побјегли са готовином и драгуљима у вриједности од 201 милион фунти.

У највећој пљачки икада у Великој Британији, лопови су употријебили тешку опрему за сјечење да би доспјели у подрум са трезором, у којем су сефови скоро 300 продаваца дијаманата и злата и више од 50 радњи које продају драгуље.

Лист Телеграф пише да су лопови ушли у зграду преко окна за лифт, пошто су неутралисали софистицирани систем безбједности, да би потом употријебили тешке машине за сјечење, провалити у трезор и отворили сефове, смештене у згради Хатон гарден.

Нема видљивих оштећења са спољне стране зграде.

То није први пут да су на мети лопова били сефови у Хатон гардену, кварту који је познат по дијамантима и трговини златом. Последња таква крађа била је 2003. године, када је однијето око 1,5 милиона фунти. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *