Реконструкција хеликоптера који ће служити за евакуацију и помоћ

Захваљујући новчаним средствима која су из буџета предсједника Републике Српске Милорада Додика одобрена Хеликоптерском сервису Српске, у наредних неколико дана отпочеће реконструкција хеликоптера „Бел 206“ /“Белл 206″/ који ће служити за хитну медицинску евакуацију и за пружање помоћи становништву погођеном елементарним непогодама. "Циљ оспособљавања наведеног хеликоптера јесте унапређење здравствене и социјалне заштите становништва Српске у […]

уторак, август 28, 2012 / 17:32

Захваљујући новчаним средствима која су из буџета предсједника Републике Српске Милорада Додика одобрена Хеликоптерском сервису Српске, у наредних неколико дана отпочеће реконструкција хеликоптера „Бел 206“ /“Белл 206″/ који ће служити за хитну медицинску евакуацију и за пружање помоћи становништву погођеном елементарним непогодама.

"Циљ оспособљавања наведеног хеликоптера јесте унапређење здравствене и социјалне заштите становништва Српске у хуманитарним акцијама пружања медицинске евакуације, као и помоћ становништву угроженом природним и елементарним непогодама, а што се нарочито показало неопходним током елементарних непогода у фебруару ове године", рекао је Срни директор Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобан Кустурић.

Према његовим ријечима, захваљујући брзом транспорту Хеликоптерског сервиса Републике Српске, свим пацијентима који су здравствено угрожени биће доступан стручно специјализован кадар и медицинска опрема великих клиничких центара.

"Хеликоптер са потребном медицинском опремом има могућности превоза пацијента у лежећем положају уз присуство пратећег медицинског особља, а његове карактеристике омогућују безбједан приступ свим здравственим установама у Републици Српској, које имају могућности да припреме одговарајуће полетно-слетне површине", истакао је Кустурић.

Он је додао да, на примјер, транспорт пацијената и медицинског особља или неопходне опреме на релацији Требиње – Бањалука овај хелихоптер може да изврши у року од 60 минута, а на релацији Бијељина – Бањалука за 45 минута, што је за животно угрожене пацијенте понекад од велике важности.

"Хеликоптерски сервис, овом приликом, захваљује предсједнику Републике Српске Милораду Додику, јер је препознао и подржао овај пројекат који је од значаја за цјелокупно становништво Републике Српске", истакао је Кустурић.0 КОМЕНТАРА

  1. Ау..а тек је драма, кад такав хеликоптер довуче неког пацијента у оне шкрбићеве конц-логоре од клиничких центара, рецимо недао Бог неког довести у Касиндол, или у Бањалуку гдје се канализација изљева по операционим салама!?

  2. I mora Boban da otpjeva Druze firci mi ti se kunemo, zahvaljujemo i ljubimo u dupe sto ces prepraviti jedan helikopter za druge svrhe!A zasto firci nije prepoznao i kupio namjenske helikoptere prije? Milioni su procerdani u vozikanje vladika i emira,na spiricev gaj, na premijerove kafe, na vozanje po utakmicama, na predizborne kampanje, na kocijaskomesarske primitivluke i prohtijeve.

  3. Ево АТВ јавио да је одобрено 550000 марака… А да се узме ка32 (6 тона воде, 15људи) треба око 5 милиона $… Цесна плаћена 5милиона марака…

  4. Шта сам рекла јуче? 😀 Слуша предсједник шта му ја кажем.

    Иначе, Бобан Кустурић је квалитетан момак. Неки дан смо читали о бици за Коридор живота. Његов стриц је један од заслужних. Ивер – клада. Не зезајте момка.

    Не знам да ли ово одговара, али треба озбиљно да се инсистира на рјешавању ових проблема.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *