Рекли па порекли: Ел Паис се извињава због упоређивања Меркелове и Хитлера

Шпански лист „Ел Паис” повукао је чланак у коме је њемачка канцеларка Ангела Меркел упоређена са Адолфом Хитлером и упутио извињење због „непримереног” садржаја. У колумни, која је осванула на сајту листа и у регионалном издању за област Андалузије, економиста Хуан Торез Лопес са Универзитета у Севиљи написао је да је „Меркелова, попут Хитлера, прогласила […]

понедељак, март 25, 2013 / 07:40

Шпански лист „Ел Паис” повукао је чланак у коме је њемачка канцеларка Ангела Меркел упоређена са Адолфом Хитлером и упутио извињење због „непримереног” садржаја.

У колумни, која је осванула на сајту листа и у регионалном издању за област Андалузије, економиста Хуан Торез Лопес са Универзитета у Севиљи написао је да је „Меркелова, попут Хитлера, прогласила рат остатку континента, овог пута како би Њемачкој очувала свој витални економски простор”.

„Она нас кажњава како би заштитила своје велике компаније и банке и како би сакрила од бирача срамну чињеницу да је линија сиромаштва у њеној земљи достигла највиши ниво у посљедњих 20 година, да 25 одсто запослених зарађује мање од 9.15 евра по сату и да половина становништва чини мизерних један одсто богатства нације”, написао је шпански економиста.

Пошто је колумна изазвала бурне реакције на интернету, „Ел Паис” је одлучио да је уклони са свог веб сајта и упути извињење.

„’Ел Паис’ је повукао чланак ‘Њемачка против Европе’ јер садржи изјаве које лист сматра непримјереним”, наведено је у саопштењу шпанског листа које преноси Франс прес.

Лист, такође, истиче да су ставови које је економиста Торез Лопес изнео „само његови”.0 КОМЕНТАРА

  1. Човјек је у праву сто посто. Али јбга још се то не смије јавно да каже, да је хитлеризам опет на сцени!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *