Рекли би вам да јесмо: СИПА није прислушкивала главу Тужилаштва

Агенција за истраге и заштиту БиХ доставила је Тужилаштву извјештај у којем је наведено да та полицијска агенција није пратила и прислушкивала главну тужитељку БиХ.

уторак, септембар 5, 2017 / 16:53

У саопштењу се наводи да је то утврђено на основу интерне контроле у оквиру СИПА и послије наредбе коју је тој агенцији доставило Тужилаштво БиХ.

У извјештају СИПА се такође наводи да та агенције није пратила ни потпредсједницу Високог судског и тужилачког савјета БиХ.

„Тужилаштво БиХ ће у сарадњи са СИПА, а по потреби, и осталим полицијским агенцијама, наставити да спроводи све потребне истражне радње у циљу расвјетљавања околоности и чињеница важних за доношење тужилачке одлуке у овом случају“, наведено је у саопштењу.

Новинар портала Дневно Јосип Шимић недавно је објавио документе који се односе на наводно праћење и прислушкивање главне тужитељске БиХ и потпредсједнице ВСТС.

СИПА је послије тога привела и саслушала Шимића, због сумње да је објављивао фалсификоване документе који се односе на наводно праћење и прислушкивање.

Истог дана када је Шимић приведен, Тужилаштво БиХ је издало саопштење у којем се наводи да су наведена документација о праћењу и транскрипти разговора аутентични.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *