Референдум успио, а 9. јануара нема међу празницима

Да је Додиков предизборни референдум у потпуности успио показује нам и Саопштење Владе Републике Српске и Министарства управе и локалне самоуправе од 26.12.2016. о нерадним данима и празницима у јануару, објављено на Сајту Владе Републике Српске.

среда, децембар 28, 2016 / 12:51

Да је Додиков предизборни референдум у потпуности успио показује нам и Саопштење Владе Републике Српске и Министарства управе и локалне самоуправе од 26.12.2016. о нерадним данима и празницима у јануару, објављено на Сајту Владе Републике Српске.

Пише Небојша Вукановић

У њему се наводи да је републички празник Нова година, и нерадни су дани недеља и понедељак, 1. и 2. јануар, а вјерски празник је православни Божић који се празнује на Бадњи дан и дан Божића па вјерници имају право на плаћени изостанак са радног мјеста у петак и суботу 6-ог и 7-ог јануара. Девети јануар – Дан Републике Српске и Свети Стефан је радни дан и према обавјештењу Владе Републике Српске запослени су обавезни да иду на посао и раде као и било који други дан у години.

Ово обавјештење потврђује да је референдум био само необавезна анкета, како је то у више наврата и изјавио Милорад Додик правдајући се међународној заједници, да је Република Српска спровела Одлуку Уставног суда БиХ о 9-ом јануару и потпуности прихватила апелацију Бакира Изетбеговића.

Влада Републике Српске и Милорад Додик планирају организовати више масовних представа за јавност 9-ог јануара како би се прикрила њихова капитулација пред Бакиром Изетбеговићем и Уставним судом БиХ. Саопштење Владе Републике Српске у коме се види да је 9 јануар – Дан Републике Српске обичан радни дан, и да није републички и вјерски празник, показује да је Додик још једном грубо понизио и преварио соптвени народ, и да је референдум организован због ситних политичких интереса и како би се грађани довели још једном преварили и довели у заблуду пред локалне изборе.

Упркос капитулацији и поништавању воље грађана Републике Српске, јер Народна скупштина Републике Српске никада није објавила резултате референдума у Службеном гласнику РС, режим преко својих дворских медија покушава да прикрије од јавности издају националних интереса и поништавање воље грађана, па је цијела Република Српска облијепљена билбордима „Право на славље“, а 9-ог јанура планира се организовање великог броја манифестација и специјални програм РТРС-а. 

 

 15 КОМЕНТАРА

 1. Zakon o Danu Republike još uvijek nije stupio na snagu. Prije neki dan je prošao Ustavni sud gdje je odlučeno da nema ugrožavanja nacionalnog interesa Bošnjaka. Početkom ove godine, tačnije 05.01. odluka Vlade je definisala 09.01. kao praznik i neradni dan. Prije toga se nije znalo – radimo li ili slavimo.

  Ovolika halabuka oko 09.01. posljedica je izostanka stručnosti naših poslanika da argumentovano raspravljaju o izuzetno važnim zakonima koji ovih dana prolaze kroz parlament.

  09.01. se neće raditi u Srpskoj i to je svima jasno. A zašto prave frku oko toga – nije jasno nikome.

 2. Неће се радити јер ће изаћи јајарски осмог увече на додовизију и рећи да је прешједник одлучио да почасти народ нерадним даном, као што се ради за српску нову годину. Што не мијења чињеницу да је Дан Републике избачен из закона, и да ће сваке године морати да се доноси одлука да је девети нерадни дан.

 3. @ Курта, 29.12.2016. 10:42:02

  Zakon o Danu Republike je definisao 09.01. kao praznik. Način obilježavanja i praznovanja – tj. protokol biće određen odlukom Vlade Srpske. Zakonodavac se u tekstu zakona poziva i na potvrđenu volju naroda, tj. na referendum.

 4. Ето, неће се радити, боли нас како, екс ће имати посла, пошто годинама има стотине запослених и никако ми није јасно како стиже руке опрати, а не срати као бот, курта и остале тупаџије ће нападати, бијели лук ће такође по својој директиви, али сви се заједно јебите.

  НИЈЕ 09.01.2017 године због вас, то вам је за сва времена за наук, поготово вама, удбашке и комунистичке пичкице, које сте данас националистичке пичкице.
  Свети Стефан је празник српски и тачка, 09.01. дан Републике Српске ће бити док буде српске душе у њој, са Додиком, без њега, као и осталом комунистичком камарилом и њиховоим копилади у данашњој скупштини Републике Српске.

 5. @zulkedin,29.12.2016. 20:58:15

  Ne vidim potrebu da bilo ko, bilo koga, na bilo šta tjera – bar kada su slavlja i veselja u pitanju. Ti slobodno odaberi pa taj dan provedi kako ti volja.

  Potenciram samo da mi nije jasna naša opozicija koja forsira priču o Danu Republike. Nema tu nekog posebnog prostora za kritiku vladajuće garniture. Bolje su prošli nego onomad – oko grba i himne.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *