Референдум о независности Каталоније 2014.

Партија ЦиУ и опозициона ЕРЦ која се залаже за независност, постигле су споразум о организовању референдума о самоопредељењу Каталоније 2014. године. Портпароли двије странке пренијели су у уторак увече новинарима да су се партије договориле да се сазове референдум током 2014. године, али да би референдум могао да буде одложен ако буде разлога. "Одлучили су […]

среда, децембар 19, 2012 / 09:00

Партија ЦиУ и опозициона ЕРЦ која се залаже за независност, постигле су споразум о организовању референдума о самоопредељењу Каталоније 2014. године.

Портпароли двије странке пренијели су у уторак увече новинарима да су се партије договориле да се сазове референдум током 2014. године, али да би референдум могао да буде одложен ако буде разлога.

"Одлучили су о датуму, сложили су се за 2014. годину и постоји анекс том споразуму који наводи да се у случају више силе може одложити референдум", рекао је портпарол партије ЕРЦ Серги Сол.

Додао је међутим, да би једини разлог због којег би могао да се одложи референдум, био "ако би пала атомска бомба".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *