Реакције на Косову: Какав црни ентитет

Реагујући на писање београдских медија да Србија у својој платформи предлаже неку врсту ентитета за сјевер Косова, портпарол предсједнице Косова Атифете Јахјаге оцијенио је да је „платформа институција Србије за рјешење питања Косова нелегална и нелегитимна” јер се односи на „територију независне државе”. Арбер Влахиу је, у изјави за електронско издање приштинског дневника Експрес, оцијенио […]

среда, децембар 19, 2012 / 10:28

Реагујући на писање београдских медија да Србија у својој платформи предлаже неку врсту ентитета за сјевер Косова, портпарол предсједнице Косова Атифете Јахјаге оцијенио је да је „платформа институција Србије за рјешење питања Косова нелегална и нелегитимна” јер се односи на „територију независне државе”.

Арбер Влахиу је, у изјави за електронско издање приштинског дневника Експрес, оцијенио да је то препрека дијалогу Београда и Приштине.

Београд још није усвојио државну платформу за Косову и Метохију, а према сазнањима „Вечерњих новости” у њеном средишту налази се статус сјевера јужне покрајине и идеја да сјевер добије најширу могућу територијалну, суштинску аутономију и да буде нека врста ентитета, попут Републике Српске.

„То би подстакло исељавање Срба према сјеверу. Не желимо да уништимо оно што смо до сада стварали, укључивање заједница и српске у институције Републике Косово”, рекао је портпарол косовске предсједнице.

Таква рјешења, према њему ометају нормализацију односа и стварају двоструке стандарде за српску заједницу на Косову.

„Приједлог Србије није легалан нити легитиман јер се односи на територију друге, независне и суверене државе. Овај приједлог представља препреку и процесу дијалога који се води у Бриселу уз посредовање ЕУ и подршку САД”, казао је Влахиу.

Он је рекао да се о унутрашњим проблемима Косова неће расправљати ни са ким а посебно не са Србијом.

Влахиу каже да се рјешења за општине на сјеверу Косова налазе у уставу Косова и у процесу децентрализације која је омогућила стварање нових општина са српском већином на територији Републике Косово.0 КОМЕНТАРА

  1. Vala ovim Kosovarima i neprijatelj je duzan cestitati. Ljudi su dobili sto su htijeli. Ovi srpski diplomati se satrase oko gluposti u smislu prijedloga i sl., a nema covjeka kojem nije jasno da je Kosovo suverena i nezavisna republika.

  2. Međusobno priznanje svih spornih teritorija pa da vidimo š’a će da bude (Kosovo, Sjeverni Kipar, Republika Srpska, Baskija, Škotska, Sj. Irska, Nagorno-karabah, Tibet, Abhazija, Katalonija …)

  3. „„То би подстакло исељавање Срба према сјеверу. Не желимо да уништимо оно што смо до сада стварали, укључивање заједница и српске у институције Републике Косово”

    Бахахахахахахахахахахаха 😀 Остварили??? Укључивање??? Српских заједница??? У институције Косова???? Има ли видео снимак ове изјаве да видим како је успио овакав бескрајно безобразан идиотлук (лаж је преблага ријеч..) прегурати преко језика без да се сам себи одвали смијати?!

  4. Ah priznavati Republiku Srpsku ili ne priznavati nije pitanje. Govorim samo o onom što je realno. Kosovo je država koja je u poziciji da se samo nasmije na ponuđenu platformu srpskih političara. Ne važući lično ni na jednu stranu, govorim samo o onom kako jeste.

  5. Платформа је за унутрашњу употребу, треба убиједити наивни народ да се као нешто ради и предлаже, да ми као имамо иницијативу.

    Након успостављене границе неки дан, више ништа не може да се добије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *