Разводи чешћи у породицама са женском дјецом

У последњих неколико година стопа развода парова који имају једну или више ћерки порасла је за десет одсто, показало је истраживање које је обухватило три милиона Американаца. Парови који имају ћерке имају и веће шансе за развод брака, највише ако им је прворођено дјете женско. Такође, разведене жене са синовима имају веће шансе да уђу […]

петак, децембар 28, 2012 / 15:26

У последњих неколико година стопа развода парова који имају једну или више ћерки порасла је за десет одсто, показало је истраживање које је обухватило три милиона Американаца.

Парови који имају ћерке имају и веће шансе за развод брака, највише ако им је прворођено дјете женско. Такође, разведене жене са синовима имају веће шансе да уђу у брак, него разведене мајке дјевојчица.

Психолози сматрају да женска дјеца могу утицати на мајке дајући им снагу и подстицај да окончају лош брак. Такође, код мушкараца институција брака добија на важности ако имају сина јер не желе да он расте без оца.

У САД чак 73 одсто развода покрећу жене. Психолози објашњавају да се оне лакше одлучују на тај потез ако имају ћерке јер им могу помоћи у кући.

Осим тога, веза мајки и ћерки је јединствена, а у тако тешким ситуација постаје још чвршћа. Многе мајке у својим ћеркама налазе најбоље пријатељице, друштво и подршку и зато немају претјерану жељу да се вежу за новог партнера, пише "Дејли мејл".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *