Разбијене демонстрације испред америчке амбасаде у Паризу

Француска полиција растјерала је синоћ више десетина муслиманских демонстраната испред америчке амбасаде у Паризу који су протестовали због контроверзног филма „Невиност муслимана” у којем се исмијава пророк Мухамед. На телевизијским снимцима види се око 80 демонстраната који су протестовали на тротоару у близини зграде амбасаде. Према изворима агенције АП у париској полицији, учесници скупа су […]

недеља, септембар 16, 2012 / 09:03

Француска полиција растјерала је синоћ више десетина муслиманских демонстраната испред америчке амбасаде у Паризу који су протестовали због контроверзног филма „Невиност муслимана” у којем се исмијава пророк Мухамед.

На телевизијским снимцима види се око 80 демонстраната који су протестовали на тротоару у близини зграде амбасаде.

Према изворима агенције АП у париској полицији, учесници скупа су растjерани јер протест није био пријављен. Учесници демонстрација приведени су како би њихов идентитет био провjерен, навео је исти извор.

Протести у Паризу дио су таласа демонстрација који су претходних дана организовани испред америчких дипломатских представништава у свијету. Ти протести у појединим муслиманским земљама били су праћени насиљем, сукобима с полицијом и паљењем америчких застава.

Разлог протеста је нискобуџетни филм „Невиност муслимана” који се појавио на сајту Јутујуб у којем се исмијава пророк Мухамед и ислам. Претпоставља се да је филм продуциран у САД.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *