Рауш: На општине пренијети имовинско-правне послове

Кандидат СДС-а за одборника у Скупштини града Приједора Милорад Рауш рекао је да на локалну самоуправу треба пренијети имовинско-правне послове са катастром ради ефикаснијег управљања земљиштем. "Са циљем што ефикаснијег рада локалних заједница, потребно је и преношење већег дијела надлежности у вези са управљањем ресурсима који се налазе на простору локалне самоуправе, као и администрирањем […]

среда, септембар 26, 2012 / 15:41

Кандидат СДС-а за одборника у Скупштини града Приједора Милорад Рауш рекао је да на локалну самоуправу треба пренијети имовинско-правне послове са катастром ради ефикаснијег управљања земљиштем.

"Са циљем што ефикаснијег рада локалних заједница, потребно је и преношење већег дијела надлежности у вези са управљањем ресурсима који се налазе на простору локалне самоуправе, као и администрирањем и прикупљањем пореза који су изворни приход локалне самоуправе", рекао је Рауш на конференцији за новинаре у Приједору.

Према његовим ријечима, нопходан је и већи удио локалних заједница у расподјели индиректних и других пореза, те у одлучивању о приходима од концесија.

"Децентрализација је потребна и у самим општинама и градовима на начин да се мјесним заједницама врати статус правног лица", истакао је Рауш.

Он је додао да се у рјешавању инфраструктурних проблема мора избјећи рјешавање по партијској линији.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *