Рат у Славјанску: Оборена два хеликоптера

Украјинска војска почела је велику акцију у источном граду Славјанску, погинуле три особе. Украјинско Министарство одбране саопштило је данас да су током специјалне операције у Славјанску, на истоку земље, погинула два војника, а неколико је рањено. У саопштењу се наводи да су оборена два хеликоптера "Ми-24", а хеликоптер "Ми-8" је тешко оштећен. "У обарању два […]

петак, мај 2, 2014 / 10:17

Украјинска војска почела је велику акцију у источном граду Славјанску, погинуле три особе.

Украјинско Министарство одбране саопштило је данас да су током специјалне операције у Славјанску, на истоку земље, погинула два војника, а неколико је рањено.

У саопштењу се наводи да су оборена два хеликоптера "Ми-24", а хеликоптер "Ми-8" је тешко оштећен.

"У обарању два хеликоптера погинула су два припадника војних снага, а неколико је рањено", наводи се у саопштењу.

Раније је јављено да је погинуо један пилот украјинсих снага.

Представник самоодбрамебних снага Славјанска Стела Харошева рекла је да су оборена два хеликоптера украјинске армије, као и да је међу проруским активистима једна особа погинула, а једна рањена, пренио је Итар-тас.

Агенција РИА "Новости" јавила је да проруски активисти постављају барикаде ближе центру града. Агенција наводи да су проруске снаге заробиле једног пилота украјинског хеликоптера, који је рањен током војне операције, и да је он пребачену у болницу.

Проруски активиста рекао је телевизијском каналу "Русија 24" да су украјински војници оставили свог рањеног пилота, иако су могли да га евакуишу.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *