Расклопна опрема Енергоинвест: Хвала влади и предизборју

Вршилац дужности директора предузећа „Енергоинвест – Расклопна опрема“ из Источног Сарајева Зоран Кукобат захвалио је Влади Републике Српске на разумијевању и помоћи коју пружа фабрици, у којој је потпуно обновљена производња. "При крају смо изласка из кризе и великим дијелом захвалност за то и помоћ дугујемо Влади Републике Српске у претходних осам мјесеци. Дали смо […]

четвртак, септембар 13, 2012 / 08:44

Вршилац дужности директора предузећа „Енергоинвест – Расклопна опрема“ из Источног Сарајева Зоран Кукобат захвалио је Влади Републике Српске на разумијевању и помоћи коју пружа фабрици, у којој је потпуно обновљена производња.

"При крају смо изласка из кризе и великим дијелом захвалност за то и помоћ дугујемо Влади Републике Српске у претходних осам мјесеци. Дали смо све од себе, радници су хероји који су ових осам мјесеци изгурали онако како само они знају", рекао је Кукобат новинарима, након посјете овој фабрици министра за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Жељке Цвијановић.

Он је нагласио да је потпуно обновљена производња, а у овом тренутку фабрика има уговоре у вриједности од 3,8 милиона КМ.

"Пред потписивањем смо још два велика извозна уговора од 16 милиона и 200.000 КМ, што фабрици даје сигурност да у будућности има посла и да овај кредитни аранжман можемо да испоштујемо до краја, као и све тачке протокола“, истакао је Кукобат.

Он је појаснио да је протокол са Владом Републике Српске сложен документ у којем стоје обавезе које фабрика мора да испуњава након одобрења кредитног аранжмана и представља збир мјера које ће проводити Влада Српске, Инвестиционо-развојна банка и фабрика.

"Провођењем свих тачака овог протокола провешћемо консолидациони програм који смо доставили Влади Републике Српске почетком године и који је Влада препознала и усвојила“, рекао је Кукобат.

Предсједник Синдикалне организације "Расклопне опреме" Раде Васковић рекао је да овакви споразуми између предузећа и Владе Републике Српске за раднике значе опстанак и рада и живота на овим просторима.

"Ако се деси да Влада Републике Српске не одобри упис обвезница 17. септембра, ово ће се предузеће наћи у истој позицији као и у децембру прошле године. Ријеч је о 9,6 милиона КМ за развој асортимана, набавку основних средстава и набавку репроматеријала“, нагласио је Васковић.

Према његовом мишљењу, потребно је извршити другу организацију да би ова средстава оправдали и на користан начин их искористили.

"Радници примају аконтацију плате која није велика. У предузећу је запослено 200 радника, 20-ак је дуже вријеме на боловању, одређени број радника је на чекању, њих 20-ак, али планирамо да и њих ангажујемо, највјероватније, већ од понедјељка“, рекао је Васковић.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *