Рапид и ПАОК избачени, навијачи настављају тучу

Навијачи аустријског Рапида и грчког ПАОК-а сукобили су се данас у Бечу и наставили обрачун започет прошле недеље у Солуну. Како је саопштила полиција у Бечу до сукоба око 50 навијача дошло је синоћ у центру града. Портпарол полиције Роберт Хаслихер потврдио је да су навијачи у тучи користили чаше и столице једног угоститељског објекта. […]

четвртак, август 30, 2012 / 17:49

Навијачи аустријског Рапида и грчког ПАОК-а сукобили су се данас у Бечу и наставили обрачун започет прошле недеље у Солуну.

Како је саопштила полиција у Бечу до сукоба око 50 навијача дошло је синоћ у центру града.
Портпарол полиције Роберт Хаслихер потврдио је да су навијачи у тучи користили чаше и столице једног угоститељског објекта. Такође, запаљено је и пар бакљи.

„Када је полиција стигла све је већ било завршено”, додао је он указујући да су чувари реда мало касније у близини мјеста сукоба зауставили групу грчких навијача, али пошто никоме нису могли да докажу учешће у тучи они су пуштени.

Аустријска полиција у стању је високе приправности, а посебну бригу, како се данима наводи у медијима, задају гласине да ће у Беч допутовати и већа група навијача Партизана, који су у пријатељским односима са ПАОК-овим фановима.

Свједоци синоћње туче у центру Беча тврде да је међу групом грчких навијача било и Срба.

Иначе бечки Рапид, односно његови навијачи његују пријатељске везе са атинским Панатинаикосом, те је могуће да ће и они допутовати да подрже своје бечке другове.

Дисциплинска комисија Европске фудбалске федерације (УЕФА) казнила је ПАОК и бечки Рапид избацивањем из европских такмичења након инцидената њихових навијача у првој утакмици 4. кола квалификација за Европску лигу, која је одиграна 23. августа у Солуну.

Занимљиво је да се ова казна не примјењује на реванш меч ова два тима који се игра у Бечу 30. вечерас. ПАОК из првог сусрета има предност од 2:1.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *