Ранкини синдикалци ишли код Џомбића, он остао срца камена

Представници Уније синдиката буџетских корисника у Савезу синдиката Републике Српске састали су се данас са предсједником Владе Српске Александром Џомбићем како би још једном разговарали о предвиђеном смањењу плата за буџетске кориснике за додатних 10 одсто у наредној години. У Савезу синдиката Српске Срни је речено да представници синдиката образовања и културе, унутрашњих послова, правосуђа […]

понедељак, децембар 10, 2012 / 14:18

Представници Уније синдиката буџетских корисника у Савезу синдиката Републике Српске састали су се данас са предсједником Владе Српске Александром Џомбићем како би још једном разговарали о предвиђеном смањењу плата за буџетске кориснике за додатних 10 одсто у наредној години.

У Савезу синдиката Српске Срни је речено да представници синдиката образовања и културе, унутрашњих послова, правосуђа и управе желе да разговарају о могућим рјешењима с циљем очувања стечених радничких и синдикалних права и у наредној години.

Републички одбори гранских синдиката окупљених у Унији синдиката буџетских корисника у Савезу синдиката Републике Српске данас у Бањалуци су имали заједничку сједницу, са које су се упутили ка згради Владе Српске.

Џомбић: Ништа од тога

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић рекао је данас да не постоји могућност да Влада промијени ставове у вези са умањењем плата буџетским корисницима од 10 одсто, јер је Народна скупштина усвојила и Економску политику и Буџет за наредну годину.

Џомбић је рекао да је Влада тражила разумијевање синдикалних организација потребом да се уштеде средства и на материјалним трошковима, али и на платама буџетских корисника, како би се креирали програми за социјално најугроженије категорије становништва.

"Тражили смо од њих разумијевање и очекујем да ће га бити, јер овакав Буџет и Економска политика гарантују задржавање социјалне и фискалне стабилности", рекао је Џомбић.

 0 КОМЕНТАРА

 1. U ekonosmkoj politici je trebalo skinuti 50% budžetlijama i ne dizati više kredite zbog njih. Okrenuti se privredi a ne finansirati više tu administraciju. Pa bi se onda budžetlije okrenule privredi i razvoju tek bi tada sagledali kolike su razmere štete koji su učinili privredi i da ničim nisu zaslušili te visoke plate. BUdžetlije uvijek imaju mogućnost da se zaposle u privatnim firmama i zarade daleko više, ko im brani. Nek sjašu sa državnih jasala.
  Najgori budžetari si prosvetari, imaju 4 mjeseca godišnje raspusta, sve vikende, sve praznike, rade do podne po 4 sata u prosjeku dnevno, i malo je profesoru sr škole 1300KM osnovne 1000KM. Panduri samo idu od kafane do kafane, vozikaju se kolima i šetkaju ulicama.
  A šta tek reći za opštinare – za sve te fabusovce ljude koji su diplomirali u pedesetim. Šta reči za one u vrhu državnih institucija koji su kupili diplome kao Milić Direktor fonda PIO i Mile Banika VD Direktora Poreske uprave. Treba krenuti od njihove smjene i poništavanja kupljenih diploma. Kupovina diploma je krivično djelo kao i ubistvo, kolike su štete nanijete institucijama zbog nestručnih kadorva kojim su zatrpane, koliko je istinskuh stručnjaka ostalo bez posla zbog ovakvih sa kupljnim diplomama.

 2. Budžetlije se ponašaju po principu daj samo nama a sve ostale ko j..be i 150 000 nezaposlenih, i penzionere, i borce i nesretnike što rade 12 sati kod privatnika za 400 KM sve to nije bitno nego samo daj njihovim budžetskim guzicama pa nek propadne i država neka se zadužimo do ropstva neka sve rasprodamo samo da namirimo budžetske guzice gdje policajac srednjoškolac ima 1000 KM, medicinska sestra srednjoškolac preko 1000 KM zatvorski čuvar sa trogodišnjim zanatom 1000 KM.

  Treba govnima bezobraznim vratiti plate na nivo plata iz privrede mamu im nezasitu jebem !!!!!!

 3. I po kojoj to logici neko sa srednjom stručnom spremom ko radi u privredi može imati 400 KM a neki parazit sa istom školom u državnim službama 1000 KM

  Pa ko koga ovdje jebe u zdrav mozak ko koga finansira privreda državu ili držva privredu ??

  Šta je ovo Sjeverna Koreja možda mamu vam parazitsku !!!!!!!!

 4. Centar 1 , Glas naroda , MrStojan , Pero Peric : U potpunosti ste retardirani a narocito ovaj sto sebe naziva glas naroda ! Obrazovanje je najbitnija stvar u jednoj drzavi… Ali ti to ne shvatas … Glup si … Cao…

 5. Budžetari bi morali da znaju da se plate od 2006 povečane u prosjeku dvostruki a nekima i trostruku kada se država počela pojačano zaduživati, da bi se kroz budžetske plate ubacio novac iz inostranstva u platni sistem jer bi u protivnom nestalo novca. Bilo bi siromastvo smanjena kupovna moć ne bi se imale penzije odakle isplaćivati.
  Zar budžetari stavarno misle da su oni tu platu zaradili tako što su svojim radom pokrenuli ogromnu privrednu aktivnost u zemlji. Naprotiv budžetari iz institucija sistema su uništili privredu ove zemlje a imaju dva i po puta veću platu od radnika u privredi. Oni koji su uništili privredu za nerad i za nanošenje štete ovom narodu da budu plaćenu u prosjeku toliko 2,5 puta više nego radnici kod privatnika u privredi. Budžetari su nagradjeni uništavanem privrede tako što su im povećaen plate. Pa to je strašno što je ovaj osiromašeni narod dozvolio da ovakva bahatost vlasti u rasipništvu na bužetske plate ostane nekažnjena.
  Svim budžetarima prepoloviti plate a nekim a političarima i više.
  Da li je neko štrajkovao kad su radnici privatizacijom istjerivani na ulici, što sada idu u dnevnicu i preživljavaju od 100 KM mjesečno. Sindikalci kao fol štrajkuju nema ništa od štrajka sve je to izrežirano i dogovoreno, zar ej neko lud da povjeruje da MIšićka, Vrhovac i Jandrić ne igraju ulogu u predstavi za narod koju im je vlada namijenila. Od sledeće godine kako budu pristizale na naplatu one ogromen rate kredita koje su budžetari pojeli svojim platama, iće se na joć veće smanjenje. Budžetari budite srećeni što vas još neko drže po tim kancelarijama da sedite za pare. Pa vidjeli smo da je za 6 mjeseci ove godine zaposleno još 1200 budžetara u državnoj upravi, a tek u drugim institucijama da en govorimo. Za to vrijeem je desetine hiljada radnika u privredi ostalo bez posla.
  Naš probem je što je narod ovde navučen na potrošački standard, što nikad nije bila karakteristika naroda na ovim prostorima. Dati su im tržni centri sa obiljem uvozne robe, i kad jedan prosječan budžetar uparne u jedan prosječan tržni centar od nekoliko hektara površine, on u toj silnoj količini robe izgubi prestavu o stvarnom životu oko sebe pa za tih 1200 prosječne plate pokupuje ogromnu količinu nepotrebne robe. Potroši platu za dan dva, i onda vidi koliko izoblje robe u tržnom centru mu je ostalo nedostupno, pa se počne žaliti na malu platu.
  Pa počena da govori o potrošačkoj korpi od 1800. Zbog budžetarskih plata se prikazuje da je prosjek plate 800 KM, dok radnici u privredi prosječno zarađuju 450-500 KM
  Budžetari si i izazvali inflaciju u ovoj zemlji, jer su svojim povećanjem kupovne moći podigli cijene roba i tako dodatno ugrozili radnike u privredi koji za razliku od nih krvavo rade. Zbog budžetarskih plata je povećan uvoz robe a uništena domaća proizvodnja.

  Poruka Vlade svim budžetarima je:
  KO IZAĐE NA ULICU OSTAĆE NA ULICI!
  Idemo na dalje uspiješno kresanje plate budžetarima i sledeće godine, koji su prezadužili ovaj narod.

 6. Gledam sinoć kako je ovaj Džombić praznično opušten i samouvjeren…te, “ja uvijek hoću bolje“, te “ali ipak je sve dobro“…Tople su kancelarije, a i službeni audiji, slavi se, fino je

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *