Ранка Мишић позива на радикалниjу борбу

Предсједник Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић позвала је данас синдикате на јединство и на још радикалнију синдикалну борбу. Коментаришући усвајање Буџета и Економске политике Српске за наредну годину и говорећи о наредним корацима Савеза синдиката, Мишићева је рекла да је Влада својим поступцима заслужила да синдикат покаже снагу. Она сматра да је синдикални протест […]

среда, децембар 5, 2012 / 13:20

Предсједник Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић позвала је данас синдикате на јединство и на још радикалнију синдикалну борбу.

Коментаришући усвајање Буџета и Економске политике Српске за наредну годину и говорећи о наредним корацима Савеза синдиката, Мишићева је рекла да је Влада својим поступцима заслужила да синдикат покаже снагу.

Она сматра да је синдикални протест од 30. новембра један од класичних облика исказивања синдикалног незадовољства због одлука Владе, што раде и синдикати у европским земљама.

"Један протест, један излазак на улице, очигледно није довољан нашој влади", рекла је Мишићева.

Она је најавила да већ данас почињу активности и да ће ова и наредна година бити препуне протеста, штрајкова и блокада који представљају оруђе у рукама синдиката.

Народна скупштина Републике Српске усвојила је синоћ по хитном поступку Буџет Српске за наредну годину у износу од 1,945 милијарди КМ и Економску политику Републике Српске за 2013. годину, чији су циљеви позитиван привредни раст, очување радних мјеста, фискална стабилност, социјална одрживост и правичнија социјална прерасподјела.0 КОМЕНТАРА

 1. Ja kakva karikatura od žene majko mila.

  A da izađu na ulice penzioneri i nezaposleni da ruše ovu lopovsku vlast iste ove budžetlije policajci bi se latili pendreka i suzavca i udarili po bijedi i sirotinji nemilice.

 2. Ово је лакрдија од протеста, а посебно ми се гади изјава оног синдикалног токмака на скупштини који се препао да му власт не ѕамјери па понавља како неће опоѕиција преко синдикалних леђа доћи на власт. Дакле, доћи ће опоѕиција на власт и не преко вас него вољом народа, а вас из руководства синдиката треба прве помести и одуѕети вам опљачкано. БАГРО И ДУШЕ ПРОДАНЕ!!!

 3. Мој утисак ових дана јесу ове синдикалне вође и медији. Наиме, не сјећам емисија, на свим медијима у Српској, у којој се причало о привреди у вријеме отпуштања, повећања намета и сл. Сада, не може човјек да упали ТВ, а да не види некога од ових који причају само, једино и искључиво о буџетлијама. Да ли постоје други синдикати у Српској, осим ова 4? Да ли ће неко, некада, поставити питање незапослених, људи који мјесецима не примају плату…?

 4. Јебена ова криза……..
  Прије неколико година сам гледао, чини ми се „скривену камеру“ с Тањом Војтеховски, гости били покојни В.Батић, Милан Ст Протић и Чанак, па су „за вријеме реклама“ испричали причу како је Веља Илић био спреман да у интересу Србије, „нагна“ Медлин Олбрајт.
  Има ли ико унутар СНСД-а моћи, или да им се купи какво помагало, наравно на биљној бази, па да добро из..бе ову Ранку синдикалку, и тиме створи услове за несметано провођење економске политике? Јесте криза, јесу руководећи органи под стресом, неки у гипсу, неки под алкохолом, комесар се не јавља жив, дајте неког омладинца, ал немојте Баштинца, Мазалицу, Перицу с говорном маном, јебо те, па и омладинци су вам неспособни. Нема друге, него да пошаљем, а он се добровољно јавио, ко Веља, уваженог коментатора Динкића, да се жртвује за Милета и партију и омогући даљи неометан суноврат у који нас води СНСД.
  Ђура би рекао да мало шале није згорег.
  Још је већа туга што ови што су годинама гласали за црвену гамад сада просипају накнадну памет, ваљда су престали с терапијом бањалучком жабокречином, па им се сиве ћелије полако опорављају.

 5. Ма ова синдикалка и њени експонати су нека пародија некадашњих буна, сељачких буна у вријеме отоманске империје, тако и ови садашњи пајаци, нису они против султана,султан је милостив и мекан ко пања, добре душе и воли своју сиротињу, али дахије, те његове дахије, злотвори, осилили, ‘оће да отму, да украду, да харач под душеке скрију…
  Сви ови ранкини синдикални протесташи, би крви дали за султана, не само крви, сви би одреда дали и дупе…само да султан чио и мио влада до судњег дана, јер султан је од алаха њиховог постављен да влада, а султан не зна ништа друго радити, султан је неписмен, султан је глуп, али њихов алах зна да султан плаћа вјерске прегаоце да читају молитве за спас његове душе, његов алах зна да је султаново благо неизбројиво, да су дукатима пуне магазе…зато је ранка један од најоданијих султанових дервиша!

 6. Није више Ранка, но Султанија Мишић.:D
  —————————————
  Све је ово јефтина режија из заједничког им центра.

  Ако да Бог, па се случајно покефају међусобно, онда им треба дати подршку, и максимално дотурити свих могућих „демократских“ реквизита.

  После тога добре „метле у руке и све смеће почистити“.

 7. Ма који црни радници? Какви протести? Абиде реци нам де, хоћел бити боље за годину-две? Два посто сваке плате нико од нас није рекао не! Абиде, реци нам де, имал ту манипулације? бањалуко најмили граде у теби ме многи раде!

  ЂЕ ба запело? Нема ту ни п од протеста! Треба храбре људе бирати у синдикате, борачку орг и остале грађанске орг…који ће све властодршце гледати у очи и утицати на законски оквир по питању права, ане да прдимаховинишу…Живи били па видили, али од овога ће бити:“Тресла се гора, родио се миш“!

 8. Kao juce…
  22.08.2012 09:00
  Još nije vrijeme za izlazak radnika na ulicu, ali to će se desiti ako vlasti ne uspiju otvoriti nova radna mjesta, rekla je Ranka Mišić, predsjednica Saveza sindikata RS

 9. Kao juce…
  22.08.2012 09:00
  Još nije vrijeme za izlazak radnika na ulicu, ali to će se desiti ako vlasti ne uspiju otvoriti nova radna mjesta, rekla je Ranka Mišić, predsjednica Saveza sindikata RS

 10. ex-1978, 07.12.2012. 07:36:57

  Дај екс-еру немој зајебавати, шта то треба опозиција да ради са овако купљеним шминкерским синдикатима и лоповском ћургузоликом мафијом у БОРС-у?
  Шта?
  Је л’ можда да им Вукота пише телеграме подршке? Да се проваљује ко милокрад и крстан симић, у вријеме опозиционарења, кад су шетали улицама а око врата носили окачене транспаренте „ГЛАДНИ СМО“ B-)B-)B-)
  Ма дај..јбт.. ово је нешто много озбиљније, од обичне патке, скидања с к.
  Овдје се ради о непостојању система, система који би изловао корупцију, изоловао директне погодбе на јавним тендерима, систем који отвара привреду прилагођавањем крајњим потрошачима, систем који би гарантовао да се зарађено обавезно и наплаћује, систем у ком би заступљена владавина права, а не владање над правима..итд, итд,..

  Овој нашој патаји, овој нашој муци од ентитет-државе су потребне коријените промјене, а не шмика на прљавом лицу!

 11. Заметица Јован, 06.12.2012. 09:24:14

  Ако је ово написано за госпођу Мишић шала, онда могу само да претпоставим како изгледа када се не шалиш. Покушај да замислиш да ово неко нашише твојој жени, мами или сестри. Ако би ти било смијешно и ако би мислио да је шаљиво… онда у реду.

  Госпођа Мишић је потпуно изгубила кредибилитет као предсједник Савеза синдиката, није успјела да се издигне изнад мјеста предсједника Синдиката образовања и да представља СВЕ раднике, али ово вријеђање је за осуду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *