Ракуљ поручио Влади: Ако поскупи струја, повећајте пензијe

Предсједник Удружења пензионера Републике Српске Раде Ракуљ најавио је да ће пензионери од Владе Српске затражити ванредно повећање пензија уколико дође до поскупљења електричне енергије. Након данашњег састанка Управног одбора Удружења у Теслићу, Ракуљ је рекао да ће тежину поскупљења највише осјетити пензионерска популација. "Уколико по аутоматизму буду повећане и друге цијене, а утичу на […]

петак, април 24, 2015 / 13:08

Предсједник Удружења пензионера Републике Српске Раде Ракуљ најавио је да ће пензионери од Владе Српске затражити ванредно повећање пензија уколико дође до поскупљења електричне енергије.

Након данашњег састанка Управног одбора Удружења у Теслићу, Ракуљ је рекао да ће тежину поскупљења највише осјетити пензионерска популација.

"Уколико по аутоматизму буду повећане и друге цијене, а утичу на стандард пензионера, Влада мора аутоматски да ванредно повећа и пензије", рекао је Ракуљ.

Он је истакао да пензионери не прихватају измјене и допуне закона о доприносиима, те најавио да ће се против њих борити свим средствима уколико Влада не обезбиједи замјенска средства у истом износу од оних умањених.

Ракуљ је оцијенио да је популација пензионера у тешкој ситуацији, а тежина тог стања није адекватна стању у Српској, јер пензионери живе лошије од других становника.

Управни одбор је осудио политичке организације из Републике Српске које су формирале власт на нивоу БиХ, а нису уважиле приједлог да претходно услове Федерацију БиХ да почне исплаћивати пензије које су остварене у том ентитету.

На данашњем састанку разматрано је провођење закључака са претходне сједнице, те припрема материјала за сједницу Скупштине Удружења 29. маја у Теслићу.

Ракуљ је навео да је задовољан што су материјали квалитетно припремани и додао да представљају право стање рада.0 КОМЕНТАРА

  1. Taj fosil je placenik zlocinackog rezima. Zatekao sam se pred izbore na sastanku penzionera koji su on i feudalac moga grada zloupotrebili pozivajuci penzionere da glasaju za kolaboracionisticku stranku feudalcevu.
    Bili su jako drski i bezobrazni, uporedjivali su penzionere prijedorske sa penzionerima u , vjerovali ili ne, sa penzionerima u Austriji.
    Ispalo je da austrijski i svajcarski penzioneri treba da zazale sto nisu penzioneri iz PD.

  2. Е Раде нек си им реко! Не пристај на мање од још једног мјеста у неком управном или надзорном одбору! За себе наравно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *