РАК потрошила 7,8 милиона КМ

Регулаторна агенција за комуникације /РАК/, којом годинама нелегално руководе директор Кемал Хусеиновић и чланови Савјета, прошле године потрошила је 7,8 милиона КМ, што је за око 1,5 милиона КМ више него 2011. године, пише „Глас Српске“. РАК је прошле године на располагању имао 7.803.000 КМ, а, према подацима из извјештаја о раду, потрошено је око […]

среда, март 20, 2013 / 09:41

Регулаторна агенција за комуникације /РАК/, којом годинама нелегално руководе директор Кемал Хусеиновић и чланови Савјета, прошле године потрошила је 7,8 милиона КМ, што је за око 1,5 милиона КМ више него 2011. године, пише „Глас Српске“.

РАК је прошле године на располагању имао 7.803.000 КМ, а, према подацима из извјештаја о раду, потрошено је око 91 одсто одобреног новца.

Од тог износа за бруто плате и накнаде запослених, те накнаде њихових трошкова потрошено је више од 4,41 милион марака.

Члан Комисије за саобраћај и комуникације Представничког дома Парламента БиХ Борислав Бојић рекао је да се од нелегалног руководства РАК-а не може очекивати да се понаша домаћински.

"Они су нелегални, нелегитимни и као такви очигледно раде што год им је воља", истакао је Бојић и додао да ће тај проблем у веома важној агенцији на нивоу БиХ трајати док се закони не почну поштовати.

Лист пише да представници из Републике Српске у заједничким институцијама годинама упозоравају да се стање у РАК-у мора промијенити и да се морају изабрати легални органи.

Према ранијем договору лидера, на чело РАК-а требало би да дође неко из реда српског народа, и то из СДС-а.

РАК је лани имао више од 25 милиона КМ прихода. Само је од прихода по основу редовних техничких накнада за дозволе за регулисање и надзор оператера телекомуникација и емитера уплаћено 10,1 милион КМ.

"Приходи од доприноса за кориштење радиофреквенционог спектра износе 14.701.000 марака, а од новчаних казни добили су 296.559 КМ", наведено је у извјештају о раду ове агенције у 2012. години.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *