Рак од полупроводника: Самсунг плаћа одштету обољелим радницима

Јужнокорејска електронска компанија „Самсунг електроникс“ обећала је да ће исплатити компензацију свим запосленима који тврде да су добили рак због рада у фабрикама за производњу полупроводника. Водећи свjетски произвођач чипова и смартфона одбио је да коментарише коликом ће броју људи компензација бити исплаћена, али је познато да је у протеклих шест година око 40 запослених […]

среда, мај 14, 2014 / 19:57

Јужнокорејска електронска компанија „Самсунг електроникс“ обећала је да ће исплатити компензацију свим запосленима који тврде да су добили рак због рада у фабрикама за производњу полупроводника.

Водећи свjетски произвођач чипова и смартфона одбио је да коментарише коликом ће броју људи компензација бити исплаћена, али је познато да је у протеклих шест година око 40 запослених против "Самсунга" поднијело тужбе јужнокореској Служби за исплату компензација радницима, пренио је Франс прес.

"Нисмо обратили довољну пажњу на бол и потешкоће обољелих и њихових породица", наводи се у саопштењу извршног директора "Самсунга", Квона О-Хјуна, и обећава оснивање неутралне арбитражне групе која ће организовати праведну расподјелу средстава.

"Самсунг" је увијек негирао оптужбе да су радници обољели од рака због изложености токсичним хемикалијама на радном мјесту, али је у фебруару, са изласком филма "Друго обећање", у којем се описује реалан живот једног од запослених у "Самсунгу" који је умро 2007. године због акутне леукемије, порасло интересовање јавности за тај спор.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *