Рајко Васић: Уједињење Српске са Србијом само у крајњој историјској нужди

Без обзира што су многе реалности далеко од данашњег дана, о њима треба расправљати и размишљати.

уторак, јануар 10, 2017 / 15:52

Без обзира што су многе реалности далеко од данашњег дана, о њима треба расправљати и размишљати.

Србија већ реденичким деценијама показује да не умије да одњегује вође који ће уобличити државну и националну политику и која ће, потом, бити прихваћена од Народа. И која ће бити реална, стабилна и просперитетна за Србе.

Посљедица тога су двије грешке са Југославијама као и катастрофална импровизаторска секвенца са Свим Србима у Једној Држави.

Гдје се од Срба, на Српској Земљи задржала само Република Српска. Гдје је Србија изгубила и Косово. А на путу је да почне да губи и Војводину.

Додик је, уз Девети Јануар, поменуо и уједињење Српске са Србијом.

Без обзира што је то далека опција и што Национална Политика Српске још није ни почела да се формулише, треба рећи да је та могућност на другом мјесту најлошијих варијанти дугорочног рјешења за Републику Српску.

На првом мјесту је Унитаризација БиХ и нестанак Српске.

Српска треба да остане Друга Српска Држава.

И да постане самостална и независна Српска Држава.

Када би се, у догледно вријеме, појавила таква могућност, догодило би се сљедеће.

● Србија би, у предвечерје тог догађаја, била понижавана и уцјењивана.

● Иселила би се Српска у Београд. Као Југ Србије.

● Србија би нешто морала да да за то уједињење.

● Србија би сама себи продужила оптуживање за Агресију и Геноцид по цијелој СФРЈ.

Ну.

Та опција је нереална због једне једине чињенице.
Циљ је, од почетка био, да се Срби с ове стране Дрине протјерају, претјерају или истријебе. А да се Србија раскомада.

Нико неће стати на пола пута.

И тај процес ће по сваку цијену настојати да се настави.
Лакше ће ићи даље комадање Србије него нестанак Српске.
Стога не треба узимати у обзир никакво уједињење, присаједињење, или утапање Српске.

Оријентири за Српску су.

● Повратак изворних дејтонских надлежности.

● Успостава дејтонске институционалне структуре

● Самосталност Српске. У оквиру Дејтона или изван БиХ.
 0 КОМЕНТАРА

 1. Мудро он збори. Само што се суштинска самосталност може остварити и унутар дејтонске БиХ, а можемо имати правну самосталност и међународно признање, а да суштински не будемо самостални. На крају, сваким даном доказујемо да нисмо способни да водимо државу и опстанемо. Замислите да странци заврну ММФ средства или ставе нам рампу на увоз хране!

  Западне силе никад неће дозволити јаку и велику православну земљу на Балкану. Баш из тог разлога и цјепкају српску земљу. Занимљиве су тезе које је некад изнио г-дин Синиша Љепојевић, дописник из Лондона, да би у неким околностима чак и признали независност Српске, али никако уједињење са Србијом. Јасно је да се плаше Русије и да на Србе гледају као на „мале Русе“. Британцима и Америма сигурно одговара јачање радикалног ислама у Европи, па и нестанак Српске и Срба на овим просторима, али Нијемцима, Талијанима, Французима је у интересу да сачувају хришћанску доминацију и да Србе и Српску користе као „фластер“ на муслиманима.

 2. „Нек’ је к’о напрстак ал’ нек је круна“

  Ријешити се тамо издајника Томе и Вучића, те силних издајника, овдје бакирових срба, сарајевских сећијаша,потурица…,а онда да се Србија одма припоји Р Српској.
  То је једини спас за Србију и српство.
  Шпирић, Мајкићка, Додик, мали Ђокица, Радмановић, Радојичић, Млађо Иванић, Павић, Мица…,то су та часна имена која треба да стану на чело нације.
  А тек сенат…ууууу…,

  Е мој Васићу, обућар купи за једне женске ципеле мјесто у српском сенату и историји, а такав мислилац да труне негдје на периферији.
  😮

 3. Само немој Европе, нека је овако, нека Човића са нама, а нека и њега са Бакиром, па да овако још једно 40 година. Не може самосталније и ловарније од овога.:D

 4. Bugarska (Balkan), 7,5 miliona stanovnika, pravoslavna zemlja, Rumunija (djelomično Balkan), 20 miliona stanovnika, pravoslavna zemlja, Grčka (djelomično Balkan), 11 miliona stanovnika, pravoslavna zemlja. …

 5. Lazni car Scepan Miloradovic :
  „Само немој Европе, нека је овако, нека Човића са нама, а нека и њега са Бакиром, па да овако још једно 40 година. Не може самосталније и ловарније од овога.“

 6. Prof. Miodrag Zec na slicnu temu:

  S tim u vezi je i najava revizije Dejonskog sporazuma na štetu Republike Srpske. Da li ovako onemoćala Srbija može da zaštiti Republiku Srpsku?

  – Mislim da Srpska treba da štiti samu sebe, što još može, a i Srbija može da je štiti ukoliko uspostavi jednu drugačiju komunikaciju sa Srpskom – da to ne bude isključivo komunikacija političkih partija i predizbornih obećanja, već komunikacija kroz školu i državne sisteme dve srpske zemlje. Danas zapravo nije jasno šta mi jedni od drugih hoćemo, nemamo ideju i ne činimo dovoljno u vezi s tim pitanjima. Izgubile su se intelektualne veze, recimo…

  Profesore, utisak je da sve vlade koje su stolovale u Beogradu od 1995. do danas nekako nisu stale iza Srpske, nisu je prigrlile s idejom da je unaprede, podignu?

  – Moraju se graditi slojevite i svestrane veze između dve srpske države, da se ta saradnja izdigne iznad tekuće politike, da se ta saradnja svede na deo nacionalne ideje i nacionalnog korpusa, da, recimo, imamo prirodne veze između univerziteta iz Beograda i Banjaluke. Mi zapravo ne shvatamo blagoslovenost većeg prostora. Nažalost, Srbi se i dalje množe deljenjem, što svakako nije dobro… Generalno, problem u Srbiji i u Srpskoj jeste u tome što nema institucija koje bi obavljale svoje poslove po difoltu. Treba postaviti pitanje – možemo li zajedničkim snagama napraviti jednu prosvećenu administraciju, dobru bolnicu u Banjaluci, tri vrhunske gimnazije u Srpskoj. Pa, možemo, ali nismo. Ovako, svi ćemo postati Megatrend, jer oni koji valjaju u ovi uslovima postaće ništa, što razara i Srpsku i Srbiju. Ukratko, mi nemamo saznanje blagoslovenosti uređene države koja služi narodu, pa zato imamo partokratsku državu koja je alat za otimanje.

 7. …ништа,ништа…само припојити Србију Р Српској…Београд је ионако циганска махала за метрополу Бања Луку…,

  још кад БЛ „смогне снаге“ па окречи у свом центру оно ругло од фасаде Банског двора, а надомак прешједниове палаче,а надомак храма …пииих,тек онда, какав Париз,какав Петербург,Москва, Лондон…,

 8. Нешто од побројаног ће сигурно бити.
  Паметан је као пчелица, куд се ове велике идеје не сјетише остала двојица из ВВВ тројца?

 9. @aleks

  Јесу то православне земље, али нису руски традиционални савезници нити под руским утицајем. Увучене су преко реда у ЕУ, а одавно су НАТО чланице. Британија и САД не желе јаког руског савезника овдје и то је разлог зашто су прво Србе везали за друге кроз Југославију, а потом их онемогућили да формирају велику националну државу. С друге стране, управо су они кумовали признању Републике Српске с високим овластима, тако да ова тврдња господина Синише Љепојевића има основа.

 10. drazen78bl
  ,15.01.2017. 21:26:09[167858]

  Дражене,Бугарска је кроз историју блиска Русима.У кримском рату,Бугари су послали Русима,7000 бораца,који су изгинули,отуда је санстефански уговор био лош по Србију,јер су Обреновићи стали на енглеско-турску-француску страну.Мрзитељи Руса стално потенцирају тих 5 година у српско-руским односима,не гледајући шири контекст.Да ли требамо мрзити Србију због ембарга и престанка слања муниције у нашем рату?Коначно ослобађање свих балканских народа(осим ових што се одазивају на Бошњак) било је немогуће без Руса.Дачија,Молдавија,Бесарабија,Србија,Бугарска,Грчка,….Имам пријатеља у Ћустендилу,Бугарина,који је руски оријентисан,и који ми каже да је тамо однос 50:50 био до ових задњих избора.На задњим изборима,код њих је побједила проруска струја,јер су уморни од западних обећања и ЕУ.Свели су их као и нас,на потрошаче и робове,иако су у ЕУ. Румунија,Молдавија такође.Побједио је „Путинов“ кандидат.Грци их никад нису мрзили,али су љубоморни јер су ови узели примат у православљу.Поздрав.

 11. Такође треба поменути да су Бугари од 1945. па све до 1990.године били у војном савезу са Русима, а Срби нису.

  Као захвалност Русима за ослобођење од Турака највећа црква у Бугарској је посвећена руском свецу Александру Невском.

  Бугари су културом и географски много ближе Русима него Срби.

 12. Осим ако оно понижавајуће увлачење Русима по принципу “Данке Русланд“ неко сматра блискошћу.

 13. @Serbinum

  Ови Орозови сматрају Грке, Бугаре и Румуне ријешеним. Срби су им проблематични. Бугари су били и на страни Руса и на страни Шваба, али данас су у НАТО и ЕУ.

 14. Руси и Бугари никад нису ратовали једни против других.

  Без обзира што је Бугарска била на страни Тројног пакта, њихова влада је одбила да шаље своју војску на Русију.

  Једини Словени који су тамо били на страни Хитлера и Стаљина су били Хрвати и Бошњаци.

 15. Срби су обољели од посебне врсте русофилије.

  Не познају руску историју, не знају ништа о руској култури, не знају ништа о руском народу, али су зато спремни да увијек буду уз руску власт. Била она комунистичка, стаљинистичка, тајкунска…

 16. А нарочито је трагикомично када руско-српске односе и традиционално пријатељство крену да објашњавају будалетине попут неких на овом порталу.

 17. Симо П. Ороз,

  Народ осјећа историјски дуг Русији. И са пуним правом, ако би и читао историјске књиге, дошао би до тог закључка. Као да је то резултат неког незнања и патологије, та љубав? Као да нема она историјског утемељења? Као да не може она постојати и у Срба, ако је већ има у Бугара? Ко брани Бугарима да исказују захвалност Русији, и шта то смета и Србима? Свашта људи тврде олако, к’о Чанак и Чедо & co.

  И као да то искључује једно друго, да ако постоји емоционална гравитација Русије којом дјелује према братским народима, културно-православна гравитација, онда је то ирационално, па дакле, нема правог историјског основа? Има и једно и друго.

  То што се народ у тешким тренуцима, у великим сукобима, у којима је учествовала и Русија, увијек поуздао у ту Русију, то није пало с неба. („Ако погинем, мајко Стојанко, мене ће окајат помајка Козара, мене ће окајат прамајка Русија…“ итд.)

  Па, да ништа друго, Русију бисмо морали љубити само што нам је дала Гогоља.

 18. Hercegovci su onomad držali dubar kupleraj sa primadonama santpetersburškog baleta a i vladali su cijelom carskom Rusijom skoro čitav decembar 1825. godine.

  Povezani smo mi, nije da nismo povezani.

 19. @ ex-1978

  Ето, кад смо ту, и Срби су се тукли за Русе, колико су и кад могли. Били су и Русима крајишници у Новој Сербији и Славјаносербији.

  Баш Милорадович је канда био типичан Србин, по стереотипу: солидно ратовао, а није имао појма о управи. Крв није вода. Код Толстоја је чиста карикатура Милорадович, уосталом и други активни генерали, као Багратион. Карикатура је и Бонапарта, па не треба Срби да се одмах љуте што је и Милорадович пао под Толстојев нож.

  Под Москвом, на Бородину, тукло се десетак генерала српског поријекла, и нижих официра и војника, из Карађорђеве Србије, долазило је у Русију да се туку од почетка Бонапартине инвазије.

  Напротив, међу осталима, Хрвати су се тукли за Бонапарту.

 20. Крин,17.01.2017. 07:05:27

  “Као да не може она постојати и у Срба, ако је већ има у Бугара? Ко брани Бугарима да исказују захвалност Русији, и шта то смета и Србима?“

  Крин,
  моја реакција је била реакција на тврдње неких памтњаковића да су Срби једини преостали руски пријатељи на Балкану.

  drazen78bl,15.01.2017. 21:26:09

  “Јесу то православне земље, али нису руски традиционални савезници нити под руским утицајем.“

 21. Што би им били савезници? Румуни су им били савезници док им нису узели Молдавију. Бугари су због њемачке династије почели да се окрећу ка западу. Са Грцима немају додира.

 22. Курта,19.01.2017. 17:59:21
  Nemoj tako bili su im Rumuni i kasnije saveznici npr pod Staljingradom kad su prvi zbrisali i time stvorili uslove za rusku pobjeduB-)
  Kad su u pitanju imperije samo interesi su vječni i to važi i za Rusiju. Druga je stvar što smo mi daleko od Rusije a sa svih strana okruženi Ruskim neprijateljima pa Rusi moraju ponuditi mnoooooogo veću mrkvu nego zapad pa to i čine ali prvenstveno zbog svojih pa onda naših interesa a mi kao i svako dijete vidimo samo mrkvu a ne i štap.
  Činjenica je da su Rusi mnogo puta pomogli Srbima u novijoj srpskoj istoriji čak ima argumenata da se tvrdi da su današnji Srbi kao narod i Srbija kao država ruski projekat otprilike na način na koji Voja vojvoda to tvrdi za Hrvate da su projekat Vatikana i to je jedan od razloga zašto nas zapad ne voli a ima toga još većina nas ne shvata da smo 500 godina bili podanici Turskog carstva i da su naši predci ratovali od Marice naovamo sa Turcima a protiv zapada. Rusi su u mirovni ugovor nakon prvog ustanka ugradili kvaku za buduću državu pomogli u skoro svim problemima i velika im hvala ali mislim da mi mi svojom glavom trebali misliti o svojoj budućnosti a negdje , čini mi se na audio snimku pok. Đorđa Blagojevića sam čuo jednu od tačnijih konstantancija šta jedna država mora imati da bi bila nezavisna i od pomentog bivša Juga nije imala 60 mil stanovnika a sve drugo je imala a neki tvrde da je potrebno čitavih 300 mil za nezavisnost. Od nabrojanih uslova (ima tu svega od izlaza na more do samostalnog prehranjivanja svog stanovništva) Srbija sa ili bez Srpske ispunjava svega jedan ili dva uslova a o nezavisnoj Srpskoj mogu samo „stručnjac“i poput ovog propalog novinara ali je zato Srpska savršena za kalifat i naš veliki vođa upravo u tom pravcu i ide uz svesrdnu podršku podanika ključujući i novinara i mislim da u tom grmu leži zec zašto toliko zalaganje za nezavisnu Srpsku.Sa milion stanovnika izabranih po kriteriju „otišlo je sve što valja ostala je fukara i raja“ Srpska nije nikom ozbiljna prijetnja tako da velike igrače interesuje samo da se mnogo ne talasa i ako šta uzmu uzmu a sitnu boraniju će sa zadovoljstvom prepustiti lokalnim goničima robov a što ovi objeručke prihvataju.Prema tome ako neko zaista misli o nezavisnosti mora razmišljati i o integracijama a po meni prva je Srbija a poslije toga su nam Bošnjaci ili Srbi muslimani i Makedonci najbliži a bogami ni Hrvati nisu daleko. E sad će osuti mudroseri da poslije Jasenovca nema razgovora spominjući milione bez ikakvog realnog osnova pa onda će pustiti snimak sina sudije kog su zaklali u Srebrenici ali činjenica je da su Hrvati bili efikasniji od nas u ubijanju i tu smo izvuklji deblji kra i da su Muslimani u zadnjih 100 godina najviše stradali na ovim prostorima a da je u zadnjem ratu prema zvaničnim podacima institucija RS poginulo 7 PUTA više njihovih nego naših civila
  prema tome svi smo mi ista govna da ne spominjem apostrofa i zmaja od Gradiške koji ne mogu smisliti komuniste iako smo prema izvještaju CIE jedino u vrijeme komunizma bili nezavisni a recimo Rusi kojih su komunisti potamanili desetine miliona i danas čim naprave nevidljivog prvo na njega zalijepe crvenu zvijezdu petokraku da nije baš potpuno nevidljiv jer znaju da su pod komunistima bili najjači u istoriji. ima toga još ali nemam vremena

 23. Тешко је разумјети ову комунистичку копилад, данас су већи Срби од оних којим никад нико није био комуниста, а родитељи су им били у партизанима,или краљевој војци.
  Треба знати да 90% партизана није знало ни шта је комуниста, а не да су били ђавољи синови.
  Кад је ТИТО био човјек, што се тек крајем 1942 сазнало да је усташа, што није одмах рекао“ЈА САМ ХРВАТ“ видјели би онда колико би било Срба у партизанима.
  Видиш МИЦО, мој отац је као млад човјек био партизан, али никад није био комуниста и никад ми се крсна свијећа није угасила у кући.
  ПАРТИЗАН-БОРАЦ ЗА СЛОБОДУ, не партизан-антихрист.

 24. апостроф,20.01.2017. 14:39:25[
  Opet preskačeš bterapiju i to je tvoj osnovni problem. moj đed nije bio ni u jednoj vojsci bio je bolestan a dvojica braće su bili u partizanima i draže mi je nego da su bili sa ovima http://www.telegraf.rs/vesti/1462474-kad-cetnici-i-ustase-nazdravljaju-24-fotografije-koje-jednostavno-morate-videti-foto .
  Jedan od te dvojice je bio u partiji od 37 i poginuo je 44 a metak je došao sa leđa a drugi je zaglavio 48 i jedva izvukao živu glavu da bi njegov sin nahebao 68 tako da nemam ama baš nikakvog razloga da volim komuniste ali je činjenica da su bza 40 godina vlasti napravili više od svih drugih zajedno. činjenica je da je prema izvještaju CIE Jugoslavija bila najnezavisnija 70 tih godina prošlog vijeka http://www.6yka.com/novost/110037/englezi-jugoslavija-bi-sad-bila-svjetska-sila a frontal objavi da je postojala mogućnost izvoza hiljada aviona u SAD a avioni si vrh svake privrede a amerikanci znaju šta i zašto kupuju.
  Inače baba je uživala nekoliko godina u porodičnoj penziji i to je sve što smo dobili a nešto mi govori da su tvoji bili udarnici kao što si sada srbenda.
  Inače kad smo kod ustaša i partizana recimo da su u mom selu ustaše prvo ubile komunistu hrvata pa onda Srbe a da su četnici vojvode S:K pokušali da završe ustaški posao i sela su spasili partizani. ima toga koliko hoćeš ali za sad dosta samo još da napomenem da simpatizeri četnika imaju jednu ružnu naviku da često mijenjaju aršin i ne uzimaju u obzir da su Srbi 50 godina živjeli u istoj državi zahvaljujući komunistima da je Vojvodina postala većinski Srpska opet pod komunistima a zahvaljujući njihovim žrtvama 45 smo bili u rangu sa Francuzima a ispred Bugara Rumuna Grka…… i ko zna šta bi bilo da su se „borili“ ko četnici. Ne kažem da i četnici nisu imali pozitivnik stvari pogotovo Đujić ali hbg i kralj ih se odrekao kolike su patriote bili

 25. Мицо, можеш у много мање ријечи рећи какав си, не мораш писати романе да докажеш како ти је ово пресеравање овдје једина сврха живота.

 26. апостроф
  мицо

  Оба имате аргументе да сте дебело у праву!
  Зато пустите данас ту причу о четништву и партизанији од прије 70-80г и више.
  Сви ми можемо изнаћи на хиљаде појединачних аргумената и за и против, и једних и других.
  Зар није доста што овај комуњарски отпад на власти, све чини и чинио је да продуби поново јаз у овој шачици искрвареног народа по тој линији, све је подредио томе…,па треба и ми нормални, по дубини, да дозволимо себи да упаднемо у ту њихову злокобну мрежу?
  Дакле, „комуњарски отпад“, јер да су остала времена бивше Југе они неби били више од портира у својим мјесним заједницама, а не министри и председници.

  С једне стране, шаљу поруку како су они тобоже следбеници „рајских титоистичких времена“, југоносталгичари,антифашисти и шта све не…,али, за све су им криви „црни и прљави“ четници…, а с друге, улазе у цркву са све црвеним заставама, на којима нема ни у трагу ништа ни од крста ни световно.
  До чега им је једино стало и о чему се ради није тешко закључити.
  Њихов циљ и јесте тај да се раја по дубини гложи и пјени око овавих и сличних тема…, све, само да не размишља о томе ко их опљачка, и о њиховим КРВАВО стеченим милионима.
  Пустите то!

 27. Мицо,

  ти нашао линковати таблоид да покажеш да су четници били сарадници окупатора!?
  Е баш паметно и аргументовано.

  Прва слика која је на том линку приказује черкеске јединице како наздрављају са усташама и нацистима настала је код Стаљинграда. Чињеница да су Черкези носили браде и имали шубаре је послужила комунистичкој пропаганди да облати четнике.

  Слике четника са Италијанима нису ријетке јер су се Италијани у много ситуацији поставили као заштитници српско нрода пред поманиталим усташама. На примјер, Италијани су заслужни што је затворен комплекс логора Јадовно и на томе им хвала до вијека.

  Што се тиче слика четника са Нијемцима, ради се о сликама четника Косте Пећанца који је због те колаборације са Нијемцима осуђен на смрт и убијен 1944.године по наредби Драже Михаиловића, тако да се та колаборација никако не може приписати званичној ЈВуО.

  На овом линку имаш мало озбиљније фотографије.

  Погледај прву монтирану фотографију (насловна страна књиге Николе П. Илића „Колаборација четника са окупаторима и квислинзима у Србији 1941-1944“, издање Института за савремену историју у Београду и Народног музеја у Лесковцу, 1996. године) и другу оригиналну и све би ти требало бити јасно.

  https://www.pogledi.rs/cetnici-protiv-nemaca/

 28. Није ти баш паметно што си у овом контексту поменуо баш Неретву јер је та битка најеклатантнији примјер сарадње паризана и Нијемаца у циљу уништења четника, у чему са на жалост и успјели заједничким снагама.

  Та колаборација са Нијемцима је у повијести позната под називом “Мартовски преговори“.

  А ево и неих фотографија:

  Партизни и Нијемци

  http://www.pogledi.rs/wp-content/uploads/2013/03/00017-partizani-i-nemci.jpg

  Битка на Неретви, партизани и Нијемци:

  http://www.pogledi.rs/wp-content/uploads/2013/03/00018-Partizani-i-Nemci-mart-43.jpg

  http://www.pogledi.rs/wp-content/uploads/2013/03/00019-Nemci-7-SS-i-partizani-1.jpg

  Партизани са Хитлер југендом:

  http://www.pogledi.rs/wp-content/uploads/2013/03/00020-portrait_partisanen_z.jpg

  Усташе и партизани:

  http://www.pogledi.rs/wp-content/uploads/2013/03/00025-partizani-i-ustase-zajedno-april-42-crna-legija-1-proleterska.jpg

  http://www.pogledi.rs/wp-content/uploads/2013/03/00027-ustase-i-partizani-velika-kladusa-1944.jpg

 29. Одмори мало Симо, није ти добро. Какви црни четници. Свако село свога комаданта. Дража се није питао ни у читавој Србији, камоли у Босни или Црној Гори. Како су се борили, тако су и прошли.

 30. Курта,

  немој бити пизда!

  Ја сам само аргументовано побио лажи које сте ти и Мица покушали продати фронталуку.
  Нема потребе за таквим тоном.

  Ако имаш аргумент, дај га на сунце, ако немаш, ајд здраво!

 31. Побио си мој курац. Мани се слика и сликовница, боли ме брига ко се слико с ким и кад, битно ми је ко се борио с ким, кад, гдје и колико јако. Дај ми једну четничку битку против окупатора барем упола на нивоу Сутјеске. С ким су четници бјежали до Блајбурга?

 32. Курта,22.01.2017. 14:20:19

  “Мани се слика и сликовница, боли ме брига ко се слико с ким и кад, битно ми је ко се борио с ким, кад, гдје и колико јако.“

  Слика говори више од хиљаду ријечи.

 33. Изгледа да смо добили новог хаџи-Лоју на Фронталу.

  Проблем наше браће муслимана гледе суочавања са усташтвом је ут оме што с се само до пола суочили са тим дијелом своје прошлости.

  Када се усташа зове Фрањо, Анте онда су они листом против усташлука, али када је усташа Мустафа, Хусеин, е онда је ситуација другачија.

  Спремни су чак и Србе прозивати за улице по западном Мостару које су добиле имена по усташама, али ће тешко признати да у Сарајеву сваки вђенији усташа-муслиман има или улицу или школу, а неки и једно и друго.

  Тако и овај наш Курта. Залети се и помене битку на Неретви, а кад му ја лијепо, са аргументима докажем ко се у тој бици против кога и са ким борио, одмах неуроза и непристојне ријечи.

  Завршавам са коментарима по овој теми, а ако буде непристојних одговора, свима унапријед јебем матер због тога.

 34. Шта си доказо тупсоне. У чијој служби су били четници на Неретви? И још те чекам за ону битку, има ли иједне?

 35. Браћо Срби, молим вас, четници и партизани су помирени, ако не у вријеме Радована Караџића, онда сигурно кроз лик Симе Ороза, црвеног четника. Његова специфичност је да се раме уз раме с усташама из Загреба бори против усташа мухамеданаца.

 36. КЛОЦ,

  чувени израз са Кликса када балинче неког хоће подцијенити. Сад је мало пао у други план јер користе израз ђикан.

 37. Не глуми он лудило. Нити је онај честити идеолошки СНСДовац. Видите да је монархиста и љотићевац. И сљедбеник Косте Пећанца. Он је у СНСД ушао по налогу Американаца, са задатком да преузме странку и уведе нас у нато пакт. Вођен личним приземним интересима спреман је на све. Издао је Пећанца, издаће и Додика.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *