Рајко Васић: Сарајеву треба споменик Незнаном Србину

Папа Иван Павле II добио споменик у Сарајеву. Добро. Мада не видим какве везе имају Павле и Сарајево. Осим што је то знак жеље католичанства да избије на Миљацку. Као што је жеља ислама да избије на Кантриду. Лажни Сценографи су добили још један аргумент за мултикултиваторство а сиротиња раја и ситни манипулатори још један […]

петак, мај 2, 2014 / 16:07

Папа Иван Павле II добио споменик у Сарајеву.

Добро. Мада не видим какве везе имају Павле и Сарајево. Осим што је то знак жеље католичанства да избије на Миљацку. Као што је жеља ислама да избије на Кантриду.

Лажни Сценографи су добили још један аргумент за мултикултиваторство а сиротиња раја и ситни манипулатори још један потенцијални пункт исказивања своје мржње и нетрпељивости. Кад за то дође вријеме.

Ну. Нема везе.

Закачио сам се за споменик због изјаве извјесног грађанина Сарајева који је на привременом раду, гастарбајтера Валентина Инцка, који поводом успоменичења Павла вели да је тај споменик јака потврда да је Сарајево центар међурелигијског живота.

Инцко још каже. Иако у Сарајеву данас нема толико Хрвата као прије рата, нити Јевреја као што је било прије Другог свјетског рата, међурелигијски дух у Сарајеву још увијек постоји.

Постоји али УК.

А Србе је заборавио. Гастарбајтер Инцко.

И ја мислим да је Сарајево башча међурелигијске боје. Да треба формирати агенцију Уједињених нација УНВЈЕРКО, као што је УНСКО, која ће Сарајево прогласити међурелијским центром свијета и међународном исламско-католичко-православном баштином. А узорак сарајевске башче однијети на Марс. Да се и тамо размулти.

За почетак тог пројекта, требало би подићи споменик Незнаном Србину.

Нико више и не зна да је било Срба у Сарајеву. 0 КОМЕНТАРА

 1. Jako me naljutio tekst ovog slucaja Vasica na njegovom blogu pod nazivom Dan spaljenih tramvaja u kojem za Sarajevske Srbe kaze da su iskompleksirani i da je trebalo odustati odmah od Sarajeva jer se znalo da ce grad biti njihov a brda nasa.

  Odakle ti pravo bitango da vrijedjas ovaj ponosni kraj i 200 000 ljudi?

 2. Ne lupaj Oroze boga ti, pocecu te smatrati neozbiljnim kao onog kvazi ekologa!

  Kazniti sve odgovorne za to smece ali bi i vi trebali kazniti svog genseka zbog gluposti!

  Studenti kopilad, sarajevski Srbi iskompleksirani…

  Dokle?

 3. Ja sam za ovaj Rajkov prijedlog,
  ali samo ako spomenik Neznanom Srbinu bude njegovih ruku djelo.

  Mislim, njegove skulpture uvijek imaju taj karakteristični oblik.

 4. čovjek koji je prikrivao pedofiliju u katoličkoj crkvi… ha, napravite joše negdje spomenik Pahomiju i onom hodži iz Gluhe Bukovice.. na ravne časti, i sve će biti potaman.. i vama i njima.. i silnim vjernicima…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *