Рајко Васић: Подмећу ми нешто што нисам рекао

У електронско поштанско сандуче стигло је писмо генералног секретара СНСД, господина Рајка Васића, који се пожалио да му Партија демократског прогреса подмеће нешто што није рекао. Васић: ПДП подмеће мојој изјави оно што нисам рекао ПДП цијелу своју дјелатност одређује и координира једним јединим циљем – рушењем Додика и СНСД-а. Тај циљ су добили од […]

среда, март 6, 2013 / 12:52

У електронско поштанско сандуче стигло је писмо генералног секретара СНСД, господина Рајка Васића, који се пожалио да му Партија демократског прогреса подмеће нешто што није рекао.

Васић: ПДП подмеће мојој изјави оно што нисам рекао

ПДП цијелу своју дјелатност одређује и координира једним јединим циљем – рушењем Додика и СНСД-а. Тај циљ су добили од странаца који су им наложили да изађу из сарадње са СНСД-ом, у ствари, да изађу из борбе за Републику Српску, након чега им је Српска постала задња рупа на свирали.

Сада су почели да фалсификују и лажу, настојећи свакодневно подметати Додику и СНСД-у приватизацију Републике, поистовјећивање Републике са Додиком и СНСД-ом и слично.

Реагујући на моју јучерашњу изјаву да је евентуални закон о опозиву Предсједника Републике удар на Републику јер се једна суштински важна инсититуција девастира и дезавуише, ПДП је фалсификовао моје реченице рекавши у саопштењу да сам изјавио да је „опозив Предсједника Додика опозив Републике Српске“.

Истина је да у својој изјави нигдје нисам споменуо ни Додика ни СНСД.

ПДП својим лажима и фалсификатима покушава прикрити свој плаћенички ангажман због којег и окупља политичке вјештице и приказе као што су Чавић, Крсмановић и други и ствара смијешну причу о „трећем блоку“.

Васић је приложио и спорно саопштење:

Опозициони конгломерат којег је окупио ПДП а који још обухвата ДП, НСП и СРС, коначно се легитимисао као препродавач политичких идеја странаца којима је циљ дестабилизација и уништење Републике Српске.

Јер, идеја о закону којим ће се омогућити опозив Предсједника Републике, уперена је директно против Републике Српске.

Евентуалним изгласавањем таквог закона Предсјендик Републике би се ставио у политичку раван са начелником општине чији опозив може покренути занемарљива групација а провести такође занемарљива количина гласова.

Сам закон би био огроман дестабилизујући корак а поготову покретање процеса без обзира на његов исход.

Очигледно је да да страни политички послодавци ПДП-а рачунају дугорочно са тим корацима, у које треба убројати и електорски избор члана Предсједништва БиХ, пошто је очито да се не ради о проблему Сејдић/Финци и не задовољава их формулација „један из Републике Српске“.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *