Рајко Дукић протјерује партијаше из Боксита

Предсједник компаније Боксит АД Милићи, издао је налог да кадрови овог предузећа до краја 2012. напусте позиције руководилаца у политичким партијама. Обзиром да је Компанија “Боксит“ а.д. Милићи, по карактеру власништва, мултинационално акционарско друштво и да послује на домаћем и свјетском тржишту, није препоручљиво да руководни кадрови обављају и одређене руководне функције, односно да се […]

среда, децембар 12, 2012 / 22:07

Предсједник компаније Боксит АД Милићи, издао је налог да кадрови овог предузећа до краја 2012. напусте позиције руководилаца у политичким партијама.

Обзиром да је Компанија “Боксит“ а.д. Милићи, по карактеру власништва, мултинационално акционарско друштво и да послује на домаћем и свјетском тржишту, није препоручљиво да руководни кадрови обављају и одређене руководне функције, односно да се ангажују у органима политичких партија.

Стога је неопходно да запослени, који имају статус кадрова, почевши од пословођа, руководиоца служби, главних менаџера па до Генералног директора, најкасније до краја ове године, разријеше се функција које имају у органима политичких партија, почев од мјесног, локалног па до државног нивоа.

Од овога се изузимају само лица која су, као представници политичких партија, бирана на изборима од стране грађана у Органе власти.

Право на припадност одређеној политичкој опцији, односно партији, грађанско је и неотуђиво право сваког појединца и то се не доводи у питање, али обављање одговарајућих функција у разним политичким странкама, нарушава пословну и тржишну стабилност, доводи до разних антагонизама и злоупотреба, па и до различитих облика штета.0 КОМЕНТАРА

  1. rastopicu se od brige za akcionare.

    hajde Rajko, ako si vec toliko brizan o svojim vlasnicima, isplati im 8 miliona KM zadrzane dobiti koju vuces godinama u svojim bilansima.

    odluku o apoliticnosti si mogao donijeti i prije 10 godina. zar ces sada da napustis svoje simpatizere u teskom momentu za njih?

    sta ces prodavati kada Glinica zavrsi kao KAP?

    eh, Rajko Rajko…ko te ne zna…;)

  2. Наравно, једностраначки парти у фирми који је владао 10 година. Сада види Рајко да више нема вајде од СНСД-ових кадровчића па вели да се на вријеме престроји и да их очисти!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *