Рафинерија у Броду не загађује ваздух

Генерални директор Рафинерије нафте у Броду Сергеј Крашчук истиче да Рафинерија тренутно не ради због ремонта и не може да буде одговорна за загађење ваздуха у Славонском Броду како то тврди градоначелник овог хрватског града Мирко Дуспара. "Ово није први пут да нам достављате примједбе о загађењу ваздуха у Славонском Броду у периоду када су […]

субота, март 23, 2013 / 15:39

Генерални директор Рафинерије нафте у Броду Сергеј Крашчук истиче да Рафинерија тренутно не ради због ремонта и не може да буде одговорна за загађење ваздуха у Славонском Броду како то тврди градоначелник овог хрватског града Мирко Дуспара.

"Ово није први пут да нам достављате примједбе о загађењу ваздуха у Славонском Броду у периоду када су постројења у Рафинерији заустављена због ремонта", навео је Кравчук у одговору на писмо Дуспаре.

Кравчук истиче да појава дима из димњака за гријање радних просторија не значи и загађење и указује да и у Славонском Броду постоје извори који узрокују загађење ваздуха.

"Из тих разлога демантујемо ваше наводе о пропустима и поремећајима у технолошком процесу у Рафинерији нафте у Броду и са тим у вези онечишћење бензеном и лебдећим честицама које је регистровала ваша мјерна станица", навео је Кравчук у одговору Дуспари.

Кравчук је позвао градоначелника Славонског Брода да посјети Рафинерију нафте у Броду и увјери се да њена постројења тренутно не
раде.

Дуспара је упутио писмо директору Рафинерије нафте у Броду у којем га обавјештава о прекораченој граничној вриједности загађености ваздуха над Славонским Бродом која, како тврди, долази из бродске Рафинерије.

Ремонт простројења у бродској Рафинерији, који је покренут почетком ове године, трајаће до краја марта.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *