Радончић: Вехабије или Европа, питање је сад

Предсједник Савеза за бољу будућност (СББ) Фахрудин Радончић изјавио је да код Бошњака постоје политичких тајни планови – ирански, вехабистички или проевропски пут. Он каже да ће БиХ бити дио европске породице, чак и уколико Бошњаци не одаберу пут европских интеграција и напомиње да од Нове године Хрватска постаје чланица ЕУ, када ће се БиХ […]

петак, август 17, 2012 / 10:17

Предсједник Савеза за бољу будућност (СББ) Фахрудин Радончић изјавио је да код Бошњака постоје политичких тајни планови – ирански, вехабистички или проевропски пут.

Он каже да ће БиХ бити дио европске породице, чак и уколико Бошњаци не одаберу пут европских интеграција и напомиње да од Нове године Хрватска постаје чланица ЕУ, када ће се БиХ граничити са ЕУ.

Он је најавио да ће СББ до краја августа понудити свој концепт рјешавање питања "Сејдић – финци" и додаје да представници ове странке нису потписали никакав споразум са Драганом Човићем (ХДЗ БиХ) и Божом Љубићем (ХДЗ 1990), како то тврди СДА.
Радончић истиче да је добродошао сваки корак који рјешава питање престанка мајоризације Хрвата од Бошњака.

„Два пута смо као Бошњаци изабрали хрватског члана Предсједништва БиХ. Нисмо дозвољавали да Хрват буде предсјесдавајући Савјета министара БиХ. Потпуно су их СДА и СДП избацили из федералне владе као легитимне изборне побједнике“, рекао је Радончић.

Он поставља питање зашто би Живко Будимир са 1.500 гласова био легитимни представник Хрвата од политичке странке која освоји 106.000.

Наглашавајући да Хрвати имају своје политичке везе и заштитнике у ЕУ, Радончић је у интервјуу за Радио Федерације БиХ рекао да ЕУ врши притисак да Бошњаци коректно ријеше хрватско питање.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *