Радончић и Човић Додици у својим странкама

Конгрес Савеза за бољу будућност једногласно је данас изабрао Фахрудина Радончића за предсједника странке у наредном мандату.  Радончић је након избора рекао да ће сав свој интелектуални капацитет и енергију уложити да оправда повјерење. "Трудићу се да градимо моћан и референтан пројекат који ће понудити много позитивне енергије, еконосмки развој БиХ, да правимо државу која […]

недеља, април 26, 2015 / 08:11

Конгрес Савеза за бољу будућност једногласно је данас изабрао Фахрудина Радончића за предсједника странке у наредном мандату.

 Радончић је након избора рекао да ће сав свој интелектуални капацитет и енергију уложити да оправда повјерење.

"Трудићу се да градимо моћан и референтан пројекат који ће понудити много позитивне енергије, еконосмки развој БиХ, да правимо државу која ће охрабривати интеграције и бољи живот и остављати што мање простора корупцији, сиромаштву и било којем облику радикалитације", рекао је Радончић.

Он је захвалио Конгресу за указано повјерење, преноси "Дневни аваз".

Радончић је подсјетио да је, када је СББ основан, то био својеврсни референдум јер је на позив да му се придруже у оснивању нове политичке партије која је имала за циљ да буде алтерантива лошем стању у земљи дошло више од 50.000 уписница, док се тај број данас попео на 200.000.

"Грађани су показали да желе промјену политичке карте БиХ. На овим изборима били смо убједљиво трећи, а упркос огромној негативној кампањи против нас, постали смо друга странка у Федерацији БиХ", рекао је Радончић.

Конгрес СББ, коме је присуствовало 550 делегата, одржан је у Босанском културном центру Тузли.

Човић поново предсједник ХДЗ БиХ

Драган Човић поново је изабран за предсједника Хрватске демократске заједнице /ХДЗ/ БиХ на данашњем 12. Сабору ове странке одржаном у Мостару.

Човића је за предсједника ХДЗ-а БиХ једногласно изабрало 550 делегата.

Човић је био једини кандидат за предсједника странке, саопштио је предсједник Изборне комисије Томислав Мартиновић.

Сабор ће на данашњој сједници изабрати и пет потпредсједника, те 10 чланова Предсједништва странке.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *