Радончић: Бакир је вођа мафије

Фахрудин Радончић, предсједник Савеза за бољу будућност (СББ), изјавио је да су СДА и Бакир Изетбеговић главни кочничари реформских процеса у БиХ и да желе да контролишу и управљају Србима и Хрватима у БиХ. "Јасно се види да СДА жели да врати политички живот у БиХ на ниво 1997, 1998, или чак 1992. године, када […]

субота, април 18, 2015 / 20:20

Фахрудин Радончић, предсједник Савеза за бољу будућност (СББ), изјавио је да су СДА и Бакир Изетбеговић главни кочничари реформских процеса у БиХ и да желе да контролишу и управљају Србима и Хрватима у БиХ.

"Јасно се види да СДА жели да врати политички живот у БиХ на ниво 1997, 1998, или чак 1992. године, када је њихова ријеч била доминантна и када су се играли мајоризације", нагласио је Радончић.

Он је за "Прес Републике Српске" рекао да СДА поставља ратне кадрове који би требало да управљају не само Бошњацима, већ да контролишу и друге националне и политичке пројекте код Срба и Хрвата.

"Бакир Изетбеговић је вођа бошњачке мафије. Све док не открије како је убијено петнаестак наших команданата и високих политичких функционера и док не врати милијарде марака које је његова породица отела и крије их у Турској, ми са СДА, конкретно са Изетбеговићем, немамо шта да разговарамо", рекао је Радончић, одговарајући на питање да ли би СББ био спреман да уђе у власт у ФБиХ и на нивоу БиХ.

Он је оцијенио да је Изетбеговић преамбициозан политичар, који жели да влада свим и свачим у БиХ.

Радончић напомиње да грађани имају право на социјалну и антикорупцијску побуну, те да нико нема право да то одузме.

"Ми сутра, као лидери опозиције можемо организовати масовне побуне, на миран и демократски начин, да тражимо да власт нешто ради. Не можемо препустити да земљом влада пет породица, јер онда не би били одговорни према овом народу, а знамо гдје је одговорност. У том смислу, као и свака опозиција, бит ћемо фер и дати федералној и државној влади још 100 дана, а након тога ћемо, без имало компромиса грађане позвати на демонстрације и промјену власти – јер све се то дешава и у Шпанији, Грчкој и другим демократским земљама, гдје лидери опозиције промјену власти и незадовољство било којом темом имају право изражавати и на масовним скуповима", рекао је Радончић.
Лидер СББ-а истиче да се улога треће стране у власти, Демократске фронте прецјењује.
”Када говоримо о изборним резултатима у ФБиХ, Комшићев ДФ по броју укупно освојених мандата тек је пета странка! ДФ је у цијелу ову причу око формирања власти ушао као привјесак СДА. Има ту неких покушаја да се Комшићева странка профилира као нека суверена политичка опција, али по односу који имају са СДА јасно је да се ради о заједничком пројекту који се вјешто камуфлира. Уосталом, то је и разумљиво, јер је ДФ много мањи коалицијски партнер”, рекао је некадашњи министар сигурности БиХ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *