Радојичић: Спријечити изборни инжињеринг у Сребреници

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић затражио је да се онемогући „изборни инжењеринг” у Сребреници који странке из Федерације БиХ спроводе од Загреба до Санџака како би мобилисали Бошњаке да гласају на бирачким мјестима у том граду на предстојећим локалним изборима.  „У Сребреници треба да гласају они који овдје живе и који имају лична […]

уторак, август 21, 2012 / 07:32

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић затражио је да се онемогући „изборни инжењеринг” у Сребреници који странке из Федерације БиХ спроводе од Загреба до Санџака како би мобилисали Бошњаке да гласају на бирачким мјестима у том граду на предстојећим локалним изборима.

 „У Сребреници треба да гласају они који овдје живе и који имају лична документа без обзира на било коју припадност и непримјерено је да се доводе бирачи који немају никакве везе са Сребреницом”, рекао је Радојичић.

Он је истакао да је добро што су све странке са сједиштем у Републици Српској договориле да кандидат српског народа за начелника општине Сребреница буде заједнички и да то буде економиста Весна Кочевић из СНСД-а, која са породицом живи у овом мјесту и може да буде начелник свим грађанима без обзира ком народу припадају.

Према његовим ријечима, основни циљ је да се избори одрже у миру и фер и демократској атмосфери и да будући начелник ради у интересу ове општине и свих њених грађана.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *