Радојичић: Специјално тужилаштво – много питања, нигдје резултата

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић изјавио је да се у вези са Извјештајем о раду Специјалног тужилаштва Српске може поставити много питања, од организационог облика, па до резултата ове правосудне институције. Радојичић је рекао новинарима да се много питања може поставити о приватизацији и ревизији приватизације, јер је учинак лош. Он је изразио […]

уторак, март 19, 2013 / 14:02

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић изјавио је да се у вези са Извјештајем о раду Специјалног тужилаштва Српске може поставити много питања, од организационог облика, па до резултата ове правосудне институције.

Радојичић је рекао новинарима да се много питања може поставити о приватизацији и ревизији приватизације, јер је учинак лош.

Он је изразио очекивање да ће се добити одговори да ли је одговорност на ономе ко је вршио ревизију, тужилаштву, суду или неком другом.

Радојичић је подсјетио да 2006. године, када је уведена ова институција, због става Високог судског и тужилачког савјета, иницијални закон није био допуштен, већ се одмах морао мијењати и уклопити у постојећи правосудни систем у БиХ, који је централизован.

На дневном реду данашње сједнице Народне скупштине Српске је Извјештај о раду Специјалног тужилаштва Српске.0 КОМЕНТАРА

  1. Данас сам чуо једну занимљиву информацију, од познаника и колеге, запосленог у правосуђу о Специјалном тужилаштву. Спец.тужилаштвом руководи фракција под контролом Николе Шпирића. У овом свјетлу, је и ова изјава И.РАдојчића. Највећи проблем у раду Спец. тужилаштва је непостојање критеријума за надлежност у предметима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *