Радојичић: Смјена Лагумџије сасвим извјесна

Потпредсједник СНСД-а Игор Радојичић изјавио је да разрјешење министра иностраних послова БиХ Златка Лагумџије у првом кругу гласања у парламенту БиХ можда неће добити довољну подршку, али да је његова смјена у другом кругу гласања сасвим извјесна. Контролни пакет за гласање о том питању, према Радојичићевим ријечима, у рукама држи неколико опозиционих странака из Федерације […]

уторак, септембар 25, 2012 / 22:41

Потпредсједник СНСД-а Игор Радојичић изјавио је да разрјешење министра иностраних послова БиХ Златка Лагумџије у првом кругу гласања у парламенту БиХ можда неће добити довољну подршку, али да је његова смјена у другом кругу гласања сасвим извјесна.

Контролни пакет за гласање о том питању, према Радојичићевим ријечима, у рукама држи неколико опозиционих странака из Федерације БиХ.

"Са гласовима из Републике Српске ствар је потпуна јасна, да ту више нема подршке Лагумџији. Он тренутно зависи од неколико опозиционих странака у ФБиХ, да ли ће га из неких својих разлога подржати или не, али само у првом кругу гласања", рекао је Радојичић новинарима на Јахорини.

Он сматра да ће, након Лагумџијине смјене, нови министар бити изабран веома брзо.

Избор новог министра иностраних послова БиХ ствар је договора ко би могао чинити нову скупштинску већину, а вјероватно ће поново морати да буде вршена прекомпозиција власти, рекао је Радојичић, не прецизирајући да ли ће Република Српска тражити то мјесто.

"Република Српска остаје у заједничком пакету. СНСД и СДС ће заједнички радити у Сарајеву, то је интерес Републике Српске. Остало ћемо преговарати са федералним партнерима", нагласио је Радојичић.

Он сматра да ће се док се не "распетља" међусобни однос политичких партија у ФБиХ, та ситуација вјероватно рефлектовати и на Савјет министара БиХ.

"Можда је мало једноставније на нивоу Савјета министара успоставити већину. Очигледно је проблем у међусобним односима странака из Федерације БиХ", закључио је Радојичић.

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ требало је да у четвртак, 27. септембра, разматра Иницијативу за реконструкцију Савјета министара БиХ разрјешењем министра иностраних послова БиХ Златка Лагумџије, коју је поднио Клуб СНСД-а, али је сједница одгођена с образложењем да Лагумџија није у могућности да јој присуствује због учешћа на засједању Генералне скупштине УН у Њујорку.

Клуб посланика СНСД-а предао је тадашњем предсједавајућем Представничког дома Милораду Живковићу 24. августа Иницијативу за смјену Лагумџије због његовог неуставног дјеловања.

Смјену Лагумџије затражиле су политичке странке из Републике Српске, незадовољне његовом одлуком да без сагласности Предсједништва БиХ представнику БиХ при УН крајем јула изда инструкцију да гласа за резолуцију о Сирији.

Евентуалну одлуку о смјени Лагумџије мора потврдити и Дом народа Парламентарне скупштине БиХ.0 КОМЕНТАРА

 1. Firer i fircijevci dosadasnje kampanje radili su na Harisu i efendiji. Ove ne mogu na ekonomiji vec na Zlaji, naravno u dogovoru s njim, jer je on upravo njihov izabranik. A. poslije izbora, eto zlaje u BL.
  Heil firer!

 2. ha, ne moze ovaj prijedor a da ne prosipa svoju zlobu gdje god stigne. sve mi se cini da se ovdje radi o jednom poznatom podrepasu i nudiguzu koji bi najvise volio da republike srpske nestane kad svoje usluge stalno nudi sarajevu,a oni ga svaki put otjeraju kao ćuku,jedino ga cavic nije napustio,ali i on ce,jer iz njegove stranke stalno negoduju sto je blizak sa ovim blebetalom.

  volio bi ti da lagumzija ostane pa da moze opet zaobilaziti srpskog clana predsjednistva jer ga ti ne volis nema veze sto je to lose za republiku srpsku, a? dobra ti je krinka ko fol si iz prijedora pijes kafu tu u deliziji na cosku prodajes svoje usluge za „tri crvene“.

 3. радојчићу ти ко нека лоша временска прогноза, биће, претежно, доумјерено, углавном, повремено,…

  Дај нас поштеди тих ваших доскочица и заврзлама, јер колико год ми је одвратан злаја, ти си ту бара-бар са њим по одвратности!

 4. Ја предлажем да и Тадић и Радојчић буду министри у Црној Гори код својих ткз.сунаросника Црвеногораца.Нама Србима су поцрнили,јебо их Броз који их је на крмачи направио.

 5. mario85, hajde sad okupaj se, saperi sa sebe snsd govna , stani pred ogledalo i izvini se sam sebi sto si bio nepazljiv pa si upao u rupu govana, izvini se i onima oko sebe sto si ih smradom gusio.
  Izvini se i rodu svome sto si sa izrodima i neprijateljima svoga naroda bio, izvini se mrtvim junacima sto si im bol nanio , izvini s i onim nerodjenima koje je banda zaduzila.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *