Радојичић: Пензије ће остати исте, само што ће каснити

Предсједник Парламента Српске Игор Радојичић, рекао је да је политички став власти Републике Српске да пензије неће бити умањиване, могућа су само кашњења јер су слабије наплате доприноса, због поплава које су погодиле бројне привредне субјекте. Прве грубе процјене говоре да је у поплавама финансијска штета око милијарду марака, што је укупан годишњи износ пензија […]

среда, мај 28, 2014 / 15:31

Предсједник Парламента Српске Игор Радојичић, рекао је да је политички став власти Републике Српске да пензије неће бити умањиване, могућа су само кашњења јер су слабије наплате доприноса, због поплава које су погодиле бројне привредне субјекте.

Прве грубе процјене говоре да је у поплавама финансијска штета око милијарду марака, што је укупан годишњи износ пензија у РС.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите, Петар Ђокић, рекао је да ће Влада одбити било какав захтјев за умањење пензија.0 КОМЕНТАРА

 1. Pa kasnile su i do sad, zadnji put em su kasnile em su isplacivane u 2 navrata, jer nije bilo para da se isplate odmah..
  Uostalom od kad se to predsjednik skupstine bavi isplatom penzija?

 2. Mogao je kreten reći i da će penzije biti duplo veće, samo što ih penzioneri neće primati…
  Pa jebo ti svoju mater u majci, hoće li kasniti plate tebi i tvojoj ženi???
  Kada sam prije godinu dana govorio da nema većeg zla na svijetu od SNSD-a, malo ko mi je to vjerovao!!!

 3. Penzioneri, dokle oni mogu da se igraju sa nama, da nam se rugaju, da nas kradu?
  Radojčiću, dobro razmislite žta radite.
  Doveli ste narod do zida,

  Batina ima dva kraja.
  Pa, kom opanci , kom obojci.
  Ili , izvedite penzionnere na trgove pa ih pobijte.
  I ovako ih ubijate bijedom, pa vam to nekako sporo.

  Plafoniraj najveće primanje u Srpskoj na tri prosječne penzije pa onda neka i kasne.

  PENZIONERI SRPSKE, NA VAMA KOLA LOME.
  OTIMAJU VAM PENZIJE.
  PENZIJA NIJE SOIJALNA KATEGORIJA , VI STE RADILLI DA IMATE OD ČEGA DA ŽIVITE,A NE DA SA VAŠIM PENZIJAMA RASPOLAŽE TIRANSKI REŽIM.
  pENZIONERI SRPSKE, UBIJAJU VAS.
  AKO VAM NE DAJU ČEMERNE PENZIJE NA VRIJEME, NEMATE OD ČEGA DA SE LIJEČITE I ŠTA DA JEDETE.
  TO ZNAČI-UBIJAJU VAS!

  PENZIONERI SRPSKE, NEKA LOPOVI VRATE ONO ŠTO SU POKRALI, NEKA PRODAJU SVOJE DVORCE , A NE DA UZIMAJU OD VAS IONAKO BIJEDNE PENZIJE.

 4. Хијена Радојичић у фул наступу, пензионери, запамтите шта вам је рекао, па немојте се будити тамо до 20-тог у мјесецу, ко преживи причаће!

 5. još sam pod utiskom njegove prijetnje.

  Dakle, pošao je od najugroženijih, njima prijeti sa istrebljenjem, jer ne dati im penziju koja i nije penzija nego socijalna pomoć od koje mogu da poslije plaćanja režija da kupe lijekove i da žive tri dana,šta je drugo nego prijetnja smrću?
  A, hiljadu drugih mogućnosti da se izadje iz ove situacije!

  Rasprodati vozne parkove

  Plate bezobraznodobre, rdskoizazivačke smanjiti, zapravo primanja tako da najveće primanje iznosi tri prosječne penzije.

  Obračun sa nepotizmom. U administraciji samo može da radi jedan član porodice

  Ukinuti senat, agencije, pedstavništva,

  Oduzeti nelegalnu imovinu poševši od vrhovnog koMadanta, pa nadole.

  Ne plaćati nkome korištenje mob telefpna, NIKOME!

  Raskinuti sve ugovore sa lobistima

  …………………………………
  ……………………………….
  A, naši gadovi krenuli u obračun sa penzionerima.
  To je ugrožavanje života najugroženije populacije.

  Penzije nisu plate, penzije su zaradjene i one su vlasništvo penzionera.
  Radojčić je izrekao direktnu prijetnju ljudima koji ionako ne mogu da žive od penzija, ovo što on govori je ugrožavanje života starih ljudi.

  Radojčiću, opasne igre igraš.
  Gospodar života i smrti!

 6. Upravo tako!
  U normalnoj zemlji bi ovaj kreten bio uhapšen zbog podstrekivanja na ubistvo!
  Ovo je klasična prijetnja ubistvom!!!
  Niste ni svjesni koliko malo fali da vas jadi snađu od ovog napaćenog naroda, mater vam u usta jebem!

 7. Који краљ, чуј матере ти „Предсједник Парламента Српске Игор Радојичић, рекао је да је политички став власти Републике Српске да пензије неће бити умањиване……“, па и мој политички став може бити да желим мерцедес 500 ес, аемге, а у стварности се подобро замислим кад на сервис треба да одвезем пунољетни опел. Су чим ли ће црвени у кампању?
  Драгославе соколе, несвјесно си црвеним дао идеју како да купе пензионере, могу им ладно обећати повећање од мин. 20 посто, само тајминг исплате да нико и не спомиње.

 8. Заметица Јован
  Samo što ne postoji niti jedan penzioner u RS koji će im vjerovati. osim onih koji su otišli u invalidsku penziju na nervnoj bazi, ali ne preko štele

 9. Poplava mi je odnijela mnogo – mjesto gdje živim i mjesto gdje radim! Nisam bio u mogućnosti da komentarišem na Frontalu, napravio sam i latinični nalog iz prostog razloga jer više nemam računar, a telefon mi ne podržava voljenu ćirilicu. Moj komentar na tekst je sledeći: prvo što sam uradio kad sam nakon poplava došao „do sebe“ jeste da sam platio poreze i doprinose za poslednja 2 mjeseca! Bilo je i prečih stvari, ali znam da je taj novac nečiji hljeb, bilo nekog poslanika, penzionera, studenta ili bolesnika! Ova država mi nije mnogo dala, ali ja joj želim ipak pružiti jer, kakva je takva je – moja je! I ja je volim, jer nju ne čini ni vlast ni opozicija, ni opšti ni lokalni izbori, nju čini moj dobri narod koji će opet raditi i izgraditi, jer, vjerujte mi, za milion i kusur duša nema ljepše blagodeti od ove koju imamo! To nam ne može odnijeti poplava, ne smije nam oteti neprijatelj, ne dam da je unište tajkuni i lopovi! Pomozimo jedni drugima, bez obzira na sve, dajte da više gledamo u budućnost, a ne u prošlost! Svako dobro vam svima želim!

 10. važno da će penzije ostati iste, samo koliko će kasniti, i da li će ih uopšte biti nije to vama ni važno, za vas ima,naka nam je Bog na pomoći s vama takvima kakvi jeste…

 11. Što se ne solidarišu sa onima koji su ostali bez igdje išta, što ne rasproda vozne parkove, što ne kaže niko ne smije da dobije mjesečno po bilo kojem osnovu više od tri prosječne penzije.
  A, on odmah -pobiti penzionere.
  Ne dati im i onu crkavicu od penzije na vrijeme – znači ubiti ih. Od čega će da žive, od čega će da kupe lijek?

  Zna Radojčić da je to tako, pa ko veli, idemo pobiti penzionere, ovo je idealna prilika i riješićemo sve probleme.
  Najviše poplavljenih i jesu penzioneri, to znači manje konzervi, manje hljeba treba da im se podijeli.

 12. za penzije pitajte Tegeltiju i Kovačevića, jer isključivo od ministarstva finansija, i najviše, ministarstva privrede i energetike(u kakvom je stanju privreda, tolike su plate, penzije, dodaci, što bolje radi, sva primanja su viša, prosto ko pasulj) zavisi visina penzija, plata, i ostalih socijalnih davanja. Takođe, borci bi isto pitanje trebali da upute ovoj dvojci giganata, a niko ne pita, kamoli napada već 4 godine, nego po jadnom đokici opleli, ko mu je kriv kada se ne zna braniti i reći ko je glavni baja za penzije:DB-) a čovjek ni kriv ni dužan, naželost, niti on određuje visinu penzija, boračkih dodataka, niti može, već ova dvojica…

 13. Ovo se moglo i očekivati.I da nije bilo ovih nesretnih poplava penzije bih se isplaćivale sa zakašnjenjem.Jedino što može da ohrabri ove jadne penzionere jeste činjenica da su u ovoj godini izbori,pa će ove krvopije na vlasti učiniti sve da se one isplaćuju.Ne smiju rizikovati da ova brojna populacija stanovništva na izborima im okrene leđa.Mislim da bolje nismo ni zaslužili.Ovaj čovjek je jedan od najodgovorniji za ovo sadašnje stanje u RS.

 14. Nikolo M.
  Jadni pinokio, veliš.
  A, kao njega , kidnapovali pa ga prisilili da bude ministar, odnosno parastosmann.
  Pa ja ne bih bio u toj sekti po cijenu života, jer biti sa zločincem, dijeliti opljačkani plijen ,a ne biti kriv?
  Pa gdje to ima!

  Zločinac i je onaj koji dželatu pomaže, koji drži žrtvu da je ovaj maljem ubije i pri tome mu prazni džepove.
  I gle, ide na parastose , polaže cvijeće i pali svijeće žrtvinoj braći, sinovima, komšijama koji su se borili za ovu našu prejadnu Srpsku koju pinokio sa šefom pljačka i hara.

 15. Хијена Радојичић пушта пробне балоне, ако та полумртва популација прећути ову изјаву, ето кашњења од три четири мјесеца, а можда и дуже.

 16. prijedor
  Drug, ja sam to mislio sarkastično, sa dozom ironije, slažem se s tobom u potpunosti… Ko te pita , svi vole vlast, kao da ja i ti ne bi htjeli biti ministri, šta fali, kao da su oni bolji od nas:)))) Ali, stvarno stoji činjenica da ga razapinju, a on veze nema sa visinom ni penizija, ni plata, boračkih dodataka i ostalih socijalnih davanja… To isključivo zavisi od stanja privrede, a pošto znamo kakvo nam je stanje u privredi i kakvi „eksperti“ vode privredu i finansije, zna se ko je onda i odgovoran za visinu plata, penzija, boračkih dodataka, na to sam mislio…
  pozz

 17. ONAJ KO NA SLEDEĆIM IZBORIMA PONOVO BUDE GLASAO ZA TE ISTE STRANKE KAO PRETHODNIH 20 GODINA MAKSIMALNO UNIŠTAVALE I NISU NIŠTA DRUGO RADILE SNSD, SDS, PDP, DNS, SP… NE ZASLUŽUJE NIŠTA NIŠTA BOLJE NEGA DA GA DO KRAJA UNIŠTE. OKRENIMO LEĐA BANDISTKIM POSTOJEĆIM STRANKAMA SNSD, SDS, PDP, DNS, SP… ONI SU POKAZALI KO SU I ŠTA SU, ONI SU POTPUNO SRUŠILI NAŠU INDUSTRIJU, ONI SU OD NAS OTELI NAŠE PRIRODNE RESURSE RUDNIKE, RIJEKE… I DALI STRANCIMA LJUBIJA, STANARI, UGLJEVIK, GACKO, DRINA NAJBOLJI SU DOKAZ TOGA. ONI SU NAS PREZADUŽILI DA NI NAŠA DJECA OVO NEĆE MOĆI VRAĆATI.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *