Радојичић: Опозиција се опредијелила за прљаву кампању

Предсједник НС РС и потпредсједник СНСД Игор Радојичић тврди да опозиција у Републици Српској не нуди нови концепт за здравство и индустријализацију, већ дисквалификује људе који су носиоци јавних функција или активисти СНСД-а. Радојичић истиче да су се ‘лични напади’ на њега повећали откад је преузео Градски одбор СНСД у Бањалуци, гдје је, како је […]

понедељак, март 17, 2014 / 12:42

Предсједник НС РС и потпредсједник СНСД Игор Радојичић тврди да опозиција у Републици Српској не нуди нови концепт за здравство и индустријализацију, већ дисквалификује људе који су носиоци јавних функција или активисти СНСД-а.

Радојичић истиче да су се ‘лични напади’ на њега повећали откад је преузео Градски одбор СНСД у Бањалуци, гдје је, како је рекао, ангажовао много нових људи и кренуо с креирањем нових политика, због чега се опозиција, наводно, осјетила угроженом.

-Од тада су кренули лични и најгори напади, који ће у идућем периоду ескалирати. Ова кампања је до те мјере прљава да се могу очекивати најгори напади на породицу и све врсте дисквалификације с најгорим могућим стварима, рекао је Радојичић за “Глас Српске”.

Према његовим ријечима, жалосно је што се добар дио опозиције опредјељује за такву врсту рата, због чега ће ове године бити више посла за судове него за бираче.

Радојичић је додао да ће случај начелника Одјељења града Бањалука Зорана Новаковића завршити на суду, те поновио да је ријеч о удару на Градски одбор СНСД-а, Новаковића, градоначелника Слободана Гаврановића и њега лично.

Коментаришући то што је СНСД од Владе затражио податке о учешћу у рату посланика у Народној скупштини, Радојичић је навео да је досадило бусање у прса неких људи који рата нису ни видјели, те да грађанима треба показати ко је био дезертер, ко је побјегао од војске, ко се крио и ко се школовао у иностранству док су други били у рату.

Потпредсједник СНСД-а истакао је да је логично очекивати да ће предсједник странке Милорад Додик бити кандидат за предсједника Републике Српске, те да Небојша Радмановић по Уставу више не може бити кандидат за члана Предсједништва БиХ.

-Сигурно да ће бити доста заинтересованих за ово мјесто и о томе ћемо разговарати не само унутар СНСД-а, већ унутар блока СНСД-СП-ДНС, који има одличну сарадњу. Ја потпадам под случај `Сејдић-Финци` и према постојећем Уставу не могу бити кандидат за члана Предсједништва БиХ, рекао је Радојичић.

Што се тиче Изборног закона БиХ које је предложио СДС, Радојичић сматра да је СДС отворио проблем начина гласања у парламенту БиХ.

-Из Парламентарне скупштине БиХ се не може одлучивати о Скупштини Српске, ни о парламентима кантона, Брчко дистрикту или Предсједништву БиХ. То је једна Пандорина кутија коју никако нису смјели да отворе, казао је Радојичић.0 КОМЕНТАРА

 1. Ovaj čovjek je uz „Velikog vođu“ najodgovorniji za sadašnje stanje u RS.Govori o prljavoj političkoj kampanji,a oni u Andrićgrad autobusima dovode ljude iz drugih sredina,te koriste ovakve skupove za blaćenje političkih protivnika.Zar nije krajnje neodgovorno na ovakav skup ne pozvati ljude koji vrše vlast u Višegradu.Andrićgrad ne gradi SNSD već RS i njeni poreski obaveznici.Nadam se da će izbori u Srbiji konačno zapečatiti sudbinu ovih narodnih krvopija i da će mnogi završiti tamo gde im je davno bilo mjesto.

 2. Opozicija nema sta da ponudi, zato i idu prljavo. Razumio bih da ih je stid sto nisu ostavili nikakve rezultate do 2005., ali nikako da cujemo nijednu suvislu sugestiju ni politiku ni prijedlog.

  Ili se radi o veoma uopstenim prijedlozima, ili samo kritikuju u zelji da se sve raspadne, pa onda samo tako mogu doci na vlast.

 3. sasa75, 17.03.2014. 14:47:46 [108662]
  Opozicija nema sta da ponudi, zato i idu prljavo. Razumio bih da ih je stid sto nisu ostavili nikakve rezultate do 2005., ali nikako da cujemo nijednu suvislu sugestiju ni politiku ni prijedlog.

  Molim te , u par rečenica mi opiši šta nudi građanima SNSD-e.
  Hvala.

 4. Opozicija nema sta da ponudi, zato i idu prljavo. Razumio bih da ih je stid sto nisu ostavili nikakve rezultate do 2005., ali nikako da cujemo nijednu suvislu sugestiju ni politiku ni prijedlog.

  Ili se radi o veoma uopstenim prijedlozima, ili samo kritikuju u zelji da se sve raspadne, pa onda samo tako mogu doci na vlast.

 5. sasa75, 17.03.2014. 14:51:04 [108666]

  Мрзи ме куцати са овим троловима, па ћу прекопирати уз ситне модификације:

  Зар има неко још да вјерује овим битангама?! Сад се сјетили запошљавања?! Колико су пута је слијепи и нијеми остао на бројне вапаје помоћи?!

  Радојичић се прави луд кад му се жена инвалида војске Републике Српске обраћа за помоћ, док је припадник усташке војске одгурујуе.

  Кога ви лажете?! Себе господо, само себе лажете и ове неуке око себе, што сте их позапошљавали. Срам вас било. Нико други не треба да живи, само чалнови СНСД-а и њихових породица.

  Дабога вас Вучић на сметљиште историје закопао,а све су прилике да хоће.Срам вас и стид било, шта сте урадили овом народу.

 6. SNSD prije svega ima rezultate koji nisu nesto spektakularno, ali su u odnosu na 2005 i u odnosu na mogucnosti i vise nego prepoznatljivi.

  Ali evo, opozicija kritikuje politiku zaduzenja, a sta nude? Da se ne zaduzujemo? Onda da se smanje plate, penzije, investicije, neka onda kazu „mi cemo smanjiti plate prosvjetnim radnicima“.

  Onda kazu „borba protiv kriminala i korupcije“, a nikad vise se nije hapsilo i nikad manje nije bilo organizovanog kriminala nego sada. A jos i naplata poreza i doprinosa 5 puta bolja nego 2005.

 7. sasa75, 17.03.2014. 14:57:23 [108673]

  Vidiš koliko si ti glup. Bolje je smanjiti plate, i prestati sa zaduživanjem, nego nastaviti sa trendom zaduživanja kako to vi radite.

  Znaš li da sad vaša politika izgleda kao način razmišljanja zavisnika: prvo posude pare, pa kad nemaju vraćati onda iznose iz kuće stvari na prodaju, i na kraju ode i kuća..

 8. „Од тада су кренули лични и најгори напади, који ће у идућем периоду ескалирати. Ова кампања је до те мјере прљава да се могу очекивати најгори напади на породицу и све врсте дисквалификације с најгорим могућим стварима, рекао је Радојичић за “Глас Српске”.“- kaže Radojičić.

  Ја се у потпуности слажем да не треба у кампањи нападати породицу политичара. Међутим шта ако су политичари сами укључили своју породицу у политички живот, као што је то урадио Игор Радојичић, захваљујући својој политичкој позицији „поставио“ је своју супругу на мјесто помоћник министра и сад, као немојте мијешати моју супругу у политику.
  Па ти си је мајсторе помијешао… тј ти си је сам увукао у прљаву причу…
  Доста је те игре… ја ћу запослити, захваљујући политици, сву породицу, а онада их ви оставите на миру… Е НЕЋЕ МОЋИ…

 9. buddha, 17.03.2014. 15:04:11 [108678]

  KAžeš investicije, pa lako je dovesti kad im imaš šta ponuditi, i kad im ne tražiš pikslu za poslovanje… A vidimo kakav je privredni ambijent, svi su otišli iz Republike Srpske u MHF!

 10. Gornji komentar odnosi se na -> sasa75, 17.03.2014. 14:57:23 [108673]

  Ali evo, opozicija kritikuje politiku zaduzenja, a sta nude? Da se ne zaduzujemo? Onda da se smanje plate, penzije, investicije,
  ________

  Dovoljno je samo prepoloviti primanja političarima i biće odmah para, penzije su preniske bruka i sramota, najniže u regionu.

  Šta vi hoćete još? 10 godina ste bili na vlasti, ništa niste uradili, imali ste 1.5 milijardu maraka, i sve ste proćerdali.

  KOliko vam treba milijardi maraka da bi vi osposobili ekonomiju Republike Srpske? 50? 100? Bilion?

 11. Sasa 75,
  prije svega hvala na brzom odgovoru.
  Da sumiramo. Na moje pitanje da u par rečenica kažeš šta nudi građanima SNSD-e.
  Ti si odgovorio:
  SNSD prije svega ima rezultate koji nisu nesto spektakularno, ali su u odnosu na 2005 i u odnosu na mogucnosti i vise nego prepoznatljivi.

  Pa si dodao:Ali evo, opozicija kritikuje politiku zaduzenja, a sta nude? Da se ne zaduzujemo? Onda da se smanje plate, penzije, investicije, neka onda kazu „mi cemo smanjiti plate prosvjetnim radnicima“

  I na kraju si zaključio:
  Onda kazu „borba protiv kriminala i korupcije“, a nikad vise se nije hapsilo i nikad manje nije bilo organizovanog kriminala nego sada. A jos i naplata poreza i doprinosa 5 puta bolja nego 2005.

  Zaključak:
  1.zaposlen si kao budžetski korisnik,
  2. u porodici imaš penzionera koji pogura kad zaškripi,
  3. kreditno si zadužen do guše.

  Moja poruka:
  Nemoj se bojati promjena.Nisi jedini koji imaš problema.
  Školstvo,sudstvo,zdravstvo će i poslije Milorada postojati. Vjeruj mi.
  Živ i zdrav bio!

 12. „Радојичић је навео да је досадило бусање у прса неких људи који рата нису ни видјели, те да грађанима треба показати ко је био дезертер, ко је побјегао од војске, ко се крио и ко се школовао у иностранству док су други били у рату“

  Па покажи, ЈЕБО ГА ТИ!:D:D:D:D

 13. …ta politika tolerancije, humanizma, širenja kulture i civilizacijskih tekovina, će biti zapisana u analima novije srpske istorije kao period opšteg procvata filozofije, širenja vidika srpske elite, i bujanja novih projekata.

  naročiti doprinos tome dala je ‘edicija SNSD’, koja je iznjedrila takve interstelarne veličine kao Karganovića, Ljepojevića, Vasića i ostale nosioce srpske moderne političke misli. uz podršku bakinačkog filozofskog pokreta ‘lopata i traktor’, udruženja mislilaca ‘od državne blagajne dva putića’, asocijacije pjevača sa zborova ‘Manjača i Romanija dvije sestre rođene’, a sve uz nesebičnu pomoć udruženja dezertera ‘BORS’, združenih sindikata ‘malo nas je ali smo govna’ i centra za pranje novca i finansiranje terorizma ‘Vlada Republike Srpske’, građane očekuje blistava budućnost, u kojoj se već tokom tekuće 2014. godine očekuje potpuno eliminisanje siromaštva, izgradnja međuplanetarnog lifta do Mjeseca, a kruna svih projekata će biti upućivanje prve srpske ekspedicije na Saturn.

 14. SNSD je ponudio i dao što je imao građanima, tj. nisu dali ništa. Davali su samo užem krugu ljudi, koji su se bezobrazno obogatili u kratko vremenskom periodu, a narod je doveden do najgoreg siromaštva. I opet imaju obraza da pričaju kako su oni narodna vlada koja brine o dobrobiti svih građana.

 15. ZA Travničanina:
  Opstinska vlas sa SDSom apsolutno opstuiise Andricgrad .
  Opstina je ulozila oko 5 000 000 u izgradnju a nece da se useli u novu zgradu izgradjenu u Andicgradu.
  Prosle jeseni zabranili su maturantima posjetu Andicgradu.
  Toliko o opstinarimakojima komanduje nesrecni Kojic.
  Za razliku od ovih ostracenih lidera u Visegradu na Sokocu, gdje je SDS ,takodje, na vlasi Bjelica je sa Kusturicom poceo na realizaciji velikog projekta na Ravnoj Romaniji.
  Inace, smo oni koji su bili u Vsegradu prijei poslije izgradnje Andricgrad moze zakljuciti sta to znaci za ovaj grad.

 16. Dokle ide ta kampanja o kokjo govori Radojcic pokazuje i BN TV a posebno BN PORTAL govori i vaj komentar sa pomenutog potrala:
  Aleksandar Vučić je svoju političku kampanju sproveo na dobru. Nijedna loša reč o njegovim političkim protivnicima nije se čula iz njegovog izbornog štaba. Nije bilo nijedne reči Nacionalne niti verske mržnje. Nas ovde vlast u RS truje nacional fašizmom. Kod nas u RS sve suprotno. SNSD kao nekakva socialistička stranka sprovodi socijal nacionalističku politiku. Partija Adolfa Hitlera zvala se Nacional socialistička radnička partija, a kod Milokrada to radničko su ovi njegovi izbacili i pretvorili ga u rođačka. Nepotizam, kriminal i korupcija vladaju Republikom Srpskom. MUP RS je postao leglo podobnih polupismenih kadrova koje je partija postavila da slušaju i štite kriminal tajkuna a ne da otkrivaju i procesuiraju izvršioce krivičnih dela. U MUP-u RS nijedan zakon više nevaži. Važi samo ono što kažu Tajkuni SNSD-a (Socijalističko-Nacionalistička Stranka DoDick-ovaca).B-)

 17. Crnogorac vidio šta mu se sprema, vidio je juce u Srbiji kako su prošli svi koji su godinama krali od naroda, pa se prepao, pa pominje prljavu kampanju, pa biće prljava, al’ samo onda kada se nađete u blatu i u govnima u koja ste i nas uvalili!!!

 18. Radojičiću bolje ti je na vrijeme bježi od svog šefa i ostavi bar malo ljudskosti u sebi ,narod te smatrao za mladog i perspektivnog političara al se pretvaras svakim danom u običnog piunčića Milorada Dodika !!!
  Pametni si ti mnogo od njega BJEŽII doće ti glave…ako laže on nemoj ti x-(

 19. Радојичићу ти се из глиба не видиш, а причаш о прљавој кампањи. Зар није прљаво што држиш једног припадника Зенги у свом одјељењу градске управе, у инат свим незапосленим борцима ВРС-а?

 20. rece covjek cija stranka etiuketira protivnike i poziva na linc. E Radojicicu i to malo uma ti obrisale Dodikove budalastine, sve vise licis na njega a kukavica si da se odvojis i ides sam. Radije predsjednik parlamenta nego covjek koji mijenja stvari.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *