Радојичић окупио већину да смијени Балабана

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да је 18 одборника скупштинске већине у Бањалуци потписало иницијативу за смјену актуелног предсједника градског парламента Будимира Балабана, те навео да је то довољно за изгласавање.

четвртак, јул 6, 2017 / 08:49

“Потписали су сви, осим три одборника ДНС-а, чиме су прихватили оно што су закључили предсједници градских одбора СНСД-а, СП-а, ДНС-а, Уједињене Српске и одборника из реда националних мањина”, рекао је Радојичић новинарима у Бањалуци.

Он је подсјетио да је иницијативу покренула скупштинска већина, у оквиру које су и прикупљени потписи. “Има знатно више потписа од једне трећине, што је и формална претпоставка, а знатно више и од половине, што је потребно за изгласавање”, напоменуо је Радојичић.

Он је додао да је иницијатива предата, те да ће се на скупштинској сједници видјети да ли ће се иницијативи пидружити још нек од опозиционих одборника.

“Било је мало драматичних ситуација у СП-у, али то је у контексту цијелог овог догађаја и генезе која траје годинама уназад, јер је било настојања да се формирају независни клубови и нове конструкције у Градској управи”, рекао је Радојичић.

Радојичић очекује да ће скупштински Колегијум сутра заказати сједницу парламента, те навео да је његов приједлог да то буде 20. јула.

Када је ријеч о извјештају о раду Социјалног рада Бањалука, Радојичић је рекао да га је јуче вратио на дораду, те очекује да буде завршен да би до вечерас био предат и разматран на сљедећој сједници Скупштине.

Одговарајући на питање како ће бити ријешен проблем одлагања крупног отпада у граду, који грађани остављају крај контејнера, Радојичић је рекао да је то предузеће задужено да врши услугу чишћења у граду, те навео да постоји план и програм за одвожење крупног отпада.

Радојичић је позвао све грађане да воде рачуна о чистоћи града и да не остављају кабасти отпад на мјестима на којима то није предвиђено.

(СРНА)

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *