Радојичић: Не би требало да се уздрма коалиција СНСД-СП

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић сматра да хапшење бившег генералног директора „Шума Републике Српске“ Срђана Љубојевића не би требало да угрози коалиционе односе СНСД-а и СП-а, јер не би смјело бити политике у тој причи. Није случај који партије треба да критикују или поздрављају.  Радојичић, који је потпредсједник СНСД-а, оцијенио је за "Прес […]

петак, август 17, 2012 / 09:18

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић сматра да хапшење бившег генералног директора „Шума Републике Српске“ Срђана Љубојевића не би требало да угрози коалиционе односе СНСД-а и СП-а, јер не би смјело бити политике у тој причи. Није случај који партије треба да критикују или поздрављају.

 Радојичић, који је потпредсједник СНСД-а, оцијенио је за "Прес РС" као непримјерена реаговања из редова опозиције, за коју каже да се мјесецима залаже за борбу против корупције, а онда ово хапшење осуђује.

"Ако је неко забрљао, без обзира на то из које је партије, постоје органи који треба да ураде свој дио посла", рекао је Радојичић.

Радојичић је увјерен да ће све српске странке гласати за смјену министра иностраних послова БиХ Златка Лагумџије, а од странака из Федерације БиХ зависи остало.

"Лагумџију може спасити само СДА. Уствари, Лагумџија зависи од два партнера са којима је до сада највише ратовао или ратује, а то су ХДЗ БиХ и СДА. Ако га они не подрже, онда ће бити смијењен", тврди Радојичић.

Он сматра да се дигла беспотребна хистерија у Сарајеву послије изјаве предсједника Скупштине Србије Небојше СтеФановића да је Српска држава, те додаје да "Сарајеву нико у Београду не ваља".

Радојичић је истакао да је интерес Бањалуке за европске интеграције већи од интереса сарајевске политичке сцене, чији дио није искрено опредијељен за ЕУ, поготово што им се не свиђа бриселски приступ подршке домаћем договору.

Он каже да се не може повући паралела између кипарског модела и БиХ, јер се Српска не може поредити са грчким дијелом Кипра.

"Ако бисмо гледали сличности, можда више личимо на државну заједницу Србије и Црне Горе, јер је Европа за њих прихватила двоструки колосијек, па је дио послова рађен са државним органима, а дио са републикама. Наравно, нама је више пута речено да то поређење није дозвољено, али заиста је ту већа сличност", рекао је Радојичић и додао да у том смислу РС данас личи на некадашњу Црну Гору која је могла лакше и брже да се организује.0 КОМЕНТАРА

  1. izaberete zrtvenog jarca(naravno ne iz vase lopovske stranke)za koga odavno znate da je korumpiran, smjestite mu „sicu“ od 10.000, obavjestite novinare da uredno i na vrijeme sve uslikaju i onda to 2 mjeseca pred izbore nazovete „borbom protiv korupcije“, simpaticno….

  2. СП ће још једном показати да је јајарска партија која се искотила из оне милошевићеве сп или садашње дачекове јајарске странке, странка која ће ради интереса опстанка на власти пустити низ воду све своје људе и кадрове!
    То је партократски систем, то је зло под којем смо сви ми догурали до дна, и не сви својом вољом, далеко од тога, али ћутање је одобравање!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *