Радојичић избројао: Уштедили смо стотину милиона марака

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић изјавио је данас да је Влада Српске, осим уштеда на платама од 50 милиона КМ, на другим ставкама направила уштеде које су више од 100 милиона КМ. "Проблем смањења плата од 10 одсто буџетским корисницима је питање 50 или 60 милиона КМ. Проширење оквира буџета довело би до […]

понедељак, децембар 3, 2012 / 19:26

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић изјавио је данас да је Влада Српске, осим уштеда на платама од 50 милиона КМ, на другим ставкама направила уштеде које су више од 100 милиона КМ.

"Проблем смањења плата од 10 одсто буџетским корисницима је питање 50 или 60 милиона КМ. Проширење оквира буџета довело би до пробијања аранжмана са Међународним монетарним фондом /ММФ/, а то би значило да би унутар буџета неко требао да расподјели још 50 или 60 милиона КМ, односно да укине грант фондовима ПИО или здравства", рекао је Радојичић новинарима.

Он је истакао да републички парламент још није почео расправу о Приједлогу буџета Српске за наредну годину и да се због тога може угрозити аранжаман са ММФ-ом, буџет за 2013. годину и финансијска стабилност.

"Представнички дом Федерације БиХ /ФБиХ/ данас расправља о буџету, а Дом народа ФБиХ засиједа сутра. Имамо рокове и уколико парламент Српске не буде способан да их испоштује, Република Српске ће бити одговорна за ове озбиљне ствари", додао је Радојичић, напоменувши да није спорно да посланици дискутују, али је спорно уколико неко опструише рад.

Он је нагласио да је Вијеће народа Републике Српске спремно да сутра засиједа и разматра Приједлог економске политике и Приједлог буџета за наредну годину.

Радојичић је оцијенио да у расправи о Приједлогу економске политике за наредну годину опозиција није дала ниједан конструктиван приједлог.0 КОМЕНТАРА

 1. Pomno sam slušao diskusije Narodnih poslanika kako i predstavnike Vlasti,kada je to omogućeno TV prenosom,dakle,ovakv način bahatosti i nadmenosti Vlasti -REŽIMA Republike Srpske,je malo gdje viđen u okruženju.Do sada,naravno kada su na Vlasti,nisu priznavali i uvažavali dobronamjerne sugestije i predloge drugih Poslanika iz opozicije,već su tako ubjedljivo diskutovali,kao da teče med i mlijeko u Entitetu Republike Srpska,kako se vole hvaliti u boljem Entitetu,boljem dijelu Bosne i Hercegovine.Sad javno i na sva zvona predstavljaju NEMOĆ I BJEDU,pa se odlučiju na umanjenju plata.Postoji jedino pravilno rješenje i to: Da se svakome u Republici Srpskoj ukinu sva primanja preko 2.500,00 KM u korist Entiteta RS,i da se oduzme opljačkana imovina,koja je oteta građanima i Entitetu Republike Srpske,od strane poznatih bogataša-režimlija RS.TO JE RJEŠENJE !!!

 2. А милионери,тајкуни,њихов патриотизам?????

  „ДАБОГДА ПУНЕ ЏЕПОВЕ ПАРА ИМАЛИ, А НЕ ИМАЛИ ИХ ЧИМЕ ИЗВАДИТИ“

  „КАШЉАЛИ И КОСКЕ ИСКАШЉАВАЛИ“

  „ЖЕНЕ ВАМ ВУКОДЛАКЕ РАЂАЛЕ, ПА СВЕ ПАРЕ НА ШИШАЊЕ ДАВАЛИ“

  „СИНОВИ ВАМ У КУЋУ ЗЕТОВЕ ДОВОДИЛИ“

  „МАЈКЕ ВАС ВИЛАМА ПО ДУНАВУ (ВРБАСУ) ТРАЖИЛИ“

  „Своје кукове ко ОНАЈ, по друмовима сакупљали“

  Дабогда…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *