Радојичић: Имамо осјећај за зеленило, али не за политичаре

Дешавања у вези са градњом стамбено-пословног објекта код “Медицинске електронике” имају јаку политичку ноту и лоше је да се у неке грађанске иницијативе, пред изборе, петља политика и дио опозиционих странака, изјавио је за Глас Српске Игор Радојичић. Он је нагласио да је разумљиво да грађани у Бањој Луци желе зелене површине и да постоји […]

среда, јун 6, 2012 / 19:29

Дешавања у вези са градњом стамбено-пословног објекта код “Медицинске електронике” имају јаку политичку ноту и лоше је да се у неке грађанске иницијативе, пред изборе, петља политика и дио опозиционих странака, изјавио је за Глас Српске Игор Радојичић.

Он је нагласио да је разумљиво да грађани у Бањој Луци желе зелене површине и да постоји посебан сензибилитет за то.

– Оно што је лоше јесте да се у неке грађанске иницијативе, пред изборе петља политика и дио опозиционих странака. И не само опозиционих странака, у Бањој Луци има независних кандидата пријављених за изборе, који су активно укључени у ову причу. Људи не знају да је неко ко стоји поред њих већ регистрован за изборе као независни кандидат и да ће сутра моћи за њега гласати. Неки људи ово користе за политичку промоцију и као борбу за предстојеће локалне изборе – рекао је Радојичић.

Додао је да би одвојио причу о нашем општем и заједничком интересу да Бања Лука буде љепша и да има више зелених површина, игралишта и простора за дјецу и младе, од онога што у овом моменту раде неке политичке партије.

На протестима против изградње стамбено-пословног објекта у близини “Медицинске електронике” у уторак предвече били су посланици СДС-а у Народној скупштини Вукота Говедарица, Ненад Стевандић, Костадин Васић, те потпредсједник Скупштине РС Сњежана Божић. На протесту су били и посланици ПДП-а Славко Вучуревић, Бранислав Бореновић и Милан Шврака, те лидер Народне демократске странке (НДС) Крсто Јандрић.

Они су у неколико наврата стали испред камиона док су одвозили земљу са градилишта.

Компанија “Гранд трејд” демантовала је наводе које је протеклих дана износио лидер ДП-а и посланик у парламенту РС Драган Чавић и најавила тужбу против њега.

– Упркос свим неистинама које је господин Чавић изнио, подсјећамо јавност да је компанија “Гранд трејд” на потпуно легалан начин купила земљиште у центру Бање Луке на којем су почели радови на изградњи стамбено-пословног објекта. Чињеница је да је то земљиште у регулационом плану Бања Лука из времена прије посљедњих ратних збивања било предвиђено за изградњу стамбеног објекта, те да ово земљиште није никада било укњижено као парк или зелена површина, како са јасном намјером обмањивања јавности неистинито тврди посланик Чавић – пише у саопштењу.

Чавић је казао да ће се са задовољством суочити са власником компаније Милетом Радишићем у суду.

– Нека мене господин Миле Радишић тужи и поред тога што он и његови ментори апсолутно имају огроман утицај на правосуђе, ја ипак вјерујем у правду – казао је Чавић и додао да Радишић не зна шта је право посланика у вршењу посланичке функције.

Грађевинска компанија “Гранд трејд” почела је прошле седмице радове на зеленој површини испред предузећа “Медицинска електроника” на којој би на 30.000 метара квадратних требало да буде изграђен стамбено-пословни комплекс.

Скупштина града Бања Лука донијела је у јулу 2003. године једногласну одлуку о расписивању конкурса за додјелу грађевинског земљишта ради грађења, а одлуку је изгласало 28 одборника из десет политичких партија, а међу њима и осам одборника СДС-а, седам СНСД-а и четири из ПДП-а.0 КОМЕНТАРА

 1. „Људи не знају да је неко ко стоји поред њих већ регистрован за изборе као независни кандидат и да ће сутра моћи за њега гласати.“

  Баш штета да је тако, јер би људи одахнули кад би видјели да им се нуди каква-таква алтернатива након 20 година Курте и Мурте, да имају за кога гласати и да вриједи изаћи на изборе. Ви и г-дин Радмановић још од краја деведесетих судјелујете у урбициду и бетонирању зелених површита у овом граду. Ја бих се стидио да сам својим гласом у НСРС стао у заштиту сумњивих послова тајкуна блиских Вашој партији.
  Безброј пута сте користили за своју политичку промоцију отварање сеоских путева или неких других објеката пред изборе, које нисте градили из свог џепа, већ нашег.
  У парку сам био први дан и све ове друге дане, када није било политичара. Ово је само кап која је прелила чашу, а у парк долазим, јер сам одрастао у овом граду, коме одузимате живот (зеленило), а удахнули сте му смрт (бетон). Иако сам редовно на протестима и активно учествујем писањем у тематској ФБ групи, нигдје нисам истицао да сам независни кандидат да не бих злоупотребљавао ову причу. А знајте да МИ НИСМО ПОЛИТИЧАРИ, да је независна прича настала управо као грађански бунт, слично као наша прича на Старчевици. При томе никад нећемо позивати на насиље, на рушење. Можда ћемо бити превага на изборима да изгубите Бању Луку, и тога се бојите, г-дине Радојичићу. Кад изгубите Бању Луку, то Вам је крај, мада Вам се климају и Градишка, Лакташи и Србац, да не помињемо источни дио РС. Видим да сте фаворит западних сила, па бих желио сутра кад замјените г-дина Додика да порадите на стратегији запошљавања, а не задуживања. Да ли сте свијесни уопште у какву ситуацију сте довели овај народ? Ја Вам желим крај на изборима, а не на улици.
  Мислио сам да сте бољи од братије, јер нисте лично отимали од сиротиње, трпали у свој џеп, али стајући у одбрану тајкуна, сами себе сврставате тамо гдје Вам није мјесто.

  Дражен Милосављевић, независни кандидат

 2. Радојичић раздваја грађанско од политике, као да грађани нису политички појам. Звучи ми као они који споре Вукановићу да као новинар буде начелник Требиња, а не споре толике новинаре у кабинетима владе?!

 3. Радојчић сисица, доказ колико су сељачине из власти одрођене од народа, јбт па то је рекорд!
  Никад нисмо имали у историји антинародну власт као што је сад имамо са овим смећем скупљеним у врећу гована звану снсд-ови, спрс-ови, днс-ови….смрадови!x-(

  Све је код њих „по закону“, осим народа и те природе, дрвећа и зеленила!?
  Дражене и екипо, свака вам част и тјерајте ту стоку из вашег града имају доле пашњаке одакле су дошли, прољеће је, вријеме испаше..ајде црногорац, на пашу, волови додик и радман код Змаја шиповског на испашу…ајмо, ајде,…!

 4. „Људи не знају да је неко ко стоји поред њих већ регистрован за изборе као независни кандидат и да ће сутра моћи за њега гласати.“

  Не да ће моћи, већ ће сигурно гласати за оне које виде и чују шта мисле СВОЈОМ, а не главом испод које се клате разни радодајичићи.

 5. Игоре, Игоре…
  Може то и горе.
  Овај пут си баш у незгодној ситуацији. Обично си се склањао кад су овакве ствари у питању, али овај пут не може. Ипак није сад у питању партијска ствар, па да можеш прећутити…
  Овдје је у питању петровачки лоби…, а пошто ти је жена петровчанка, као и „бизнисмен“ Радишић, онда ти је жена „наредила“ (или народски – петровачки речено: „скупила ноге“) па шта ћеш „јадан“, мораш говорити и оно што не мислиш…
  А што се тиче парка, тебе на њега везују успомене „читања партијске дозвољене литературе“, чисто сумњам у друге активности, јер оне нису препоручене од врха партије…

 6. Igore zbog ovoga si mi pao u ocima. Svi koje su te gledali kao postenoga covjeka sadu su vjerujem debelo razocarani. Pa kada bolje razmislim, sto bi ti bio bolji jer ti si za 6 godina koliko si predsjednik Narodne skupstine samo od plate primio 360 000 km, a jos si i suprugu postavio za pomocnika ministra u ministarstvu finansija i tu ona dobija oko 3 000 km pa ti vise i ne treba. Poznato je da si asocijalan covjek, prijatelja nemas, pa nemas gdje ni to potrositi. Pisalo je u nekim komentarima i da ti je Mile Radisic rodjeni ujak pa tako da me nista vise ne cudi.

 7. За Игора поприлична незгодација: био је присиљен да бира између свог града и своје партије.
  Изабрао је партију.
  А то му Бањалучани неће заворавити.
  Толико.

 8. Сваки пут кад видим неког идиота запосленог у државној управи сјетим се Игора Радојчића.

  Неупућени би рекли да је Игор један образован, озбиљан и врло пристојан политичар, који по свему одудара од бандита којима је окружен. Са друге старане, они боље упућени знају да је тај исти Игор Радојичић предсједник кадровске комисије СНСДа, те да се нико не може запослити без његовог потписа.
  Захваљујући тим његовим „експертима“, које ухљебљује по државним органима, ми полако тонемо у блато из кога се вјероватно нећемо никада ни извући.

  Шта год ја мислио о оном трактористи Мили, чини ми се да су по друштво пуно опаснији латентни Гебелси и Геринзи, типа овог Радојичића, за кога доста наивних људи мисли да је једина свијетла тачка СНСДа и да ће нам бити пуно боље кад он преузме ту бандитску организацију.

 9. „ника“

  Баљалучани, као и остатак РС, ће заборавити Пицин парк, као што су борци заборавили да их води дезертер, као што гладни на дан избора забораве да су гладни, као што су сви заборавили за она 3 милиона дата сину…

  Није проблем у Мили и екипи, њих се можемо ријешити у једном дану (на дан избора), суштински проблем је наш неписмени народ, са манирима и менталитетом ближим 11. него 21 вијеку.

 10. Centre1, pa ima li iko pri pameti da je mogao da pomisli da je igorinajgori imalo poste. Zar bi firer postavio takvoga na takvo mjesto.
  Igorinemaodtebe, tzv predsjednice nenarodne skupstine, znam da citas ovo,Sada sam citao da je Rojters objavio da smo medju 20 najjadnijih zemalja, da smo jadniji od Avganistana… A, to je tvoga firera , tvoje zlocinacke organizacije , a samim tim i tvoje djelo.
  Najgori, nema toga mjesta na koje mozete da se sakrijete a da ne odgovarate za svoje zlocine. Kazna mora biti onakva kakvo je vase djelo.Djelo je zlocinacko pa i kazna mora da bude ona koju zlocinci zasluzuju. Nema te kazne koja je primjerena vaseme nedjelu. Ti si u samom vrhu bande, necec proci olako.

 11. Јуче сам овај први мој коментар испод текста поставио и на сајту Гласа Српске испод истог текста. Била су још два коментара неповољна по власт. Сва три су обрисана. Данас су навукли бијес људи, па имају још горе коментаре.

  http://www.glassrpske.com/novosti/vijesti_dana/Gradjanski-protesti-sa-politickom-podrskom-FOTO/81330.html?fb_comment_id=fbc_10150862060765753_22365059_10150862534450753#f3d0e734534a4fe

 12. Citajuci ovaj tekst g. Radojicica u nekoliko printanih medija, prosto sam zadrhtao, ne zbog straha, vec zbog uzasa recenice koja glasi: „Људи не знају да је неко ко стоји поред њих већ регистрован за изборе као независни кандидат и да ће сутра моћи за њега гласати.“
  Spominjanje nezavisnih kandidata, koji, O MOJ BOZE, stoje pored ljudi, a da to ljudi ne znaju, treba kod tih istih ljudi da izazove uzas, poput situacije u kojoj pored njih stoji zombi, avet, ratni zlocinac, pedofil, manijak, masovni ubica.
  Jer, zaBoga, ljudi, dobro se osvrnite, opasnost vreba- moguce je da dok se vozite autobusom pored vas stoji nezavisni kandidat. Ili, ne daj Boze, da vas u marketu, pored police s povrcem ocese nezavisni kandidat. Zamislite jos situaciju, vozite se automobilom, pokvari se, covjek vam stane da pomogne, kad gle- prepoznate u njemu nezavisnog kandidata i pobjegnete glavom bez obzira, ostavljajuci auto na brigu banjaluckom pauku, koji ce u minutama rijesiti problem vaseg cetverotockasa.

  Molimo vas, budete oprezni, nezavisni kandidati, ta posast drustva i sistema vrebaju mozda posvuda. Moguce je da je vasa supruga nezavisni kandidat, i da to znaju svi ukucani osim vas. Zamislite, mozda su joj bas upravo vasi omiljeni klinci podrska, a vi zivite s njom, dijelite krevet, a ne znate strasnu tajnu- pored vas obitava nezavisni kandidat.

  Da, biti nezavisni kandidat za vlast je strasan zlocin. Pitate se zasto? Hajde da prvo razlozimo ove dvije rijeci. NEZAVISNI- onaj koji ne prima naredjenja ni od koga, koji predstavlja svoju ideju samostalno i bez bilo cijeg pritiska, vodeci se samo sopstevnim moralom i promisljanjem. Pritom, moram istaci da prefiks NEZAVISNE kod jedne od banjaluckih novina, ne odrazava navode iz objasnjenja opve rijeci, kako ne bi bilo zabune (op.a).
  KANDIDAT- osoba, koja se kandidovala da ucestvuje u nekom od zakonodavnih ili izvrsnih organa, u ovom slucaju Gradske skupstine Banja Luka.

  Gradske skupstine u kojoj trenutno od 31 poslanika (jednog zagarantovanog nac.manjina) sjedi 15 odbornika SNSD-a, 5 PDP-a, 3 DNS-a, 2 SDS-a, 2 SPRS-a, 2 NDS-a, i jedan SRS-a.
  Nazalost, tamo nema niti jednog MONSTRUOZNOG nezavisnog odbornika, koji bi predstavljao strasnu poslijeizbornu preobrazbu iz nezavisnog kandidata.

  Srecom, jer u ovom gradu i Skupstini, sve se odvija bez vela tajne, javno i transparentno, u Banja Luku svakodnevno gradska vlast dovodi nove investitore i privrednike, industrija u gradu je sve razvijenija, banjalucko ugostiteljstvo cvijeta- dolaze nam gosti iz okolnih opstina i republika, jer znaju da je u Banja Luci dobar provod, a pripadnici Komunalne policije pred banjaluckim kaficima dijele letke dobrodoslice. Turizam je, takodje, u procvatu, BanjSehitluci brdo pravo je cudo turisticke metamorfoze, koje izaziva divljenje svijeta, jer je gradska vlast naprosto od njega nacinila spektakularno izletiste. Ista je situacija sa Kastelom, koji je tako rekonstruisan, popunjem sadrzajima, da turisti dolaze vanrednim letovima na banjalucki aerodrom.
  Gradjani banja Luke, bilo da setaju psa, ili se igraju s djecom, mogu da biraju u koji ce od obilja parkova taj dan da odu i uzivaju u svjezem zraku i voznji iznajmljenih bicikala po simbolicnoj cijeni.
  U ljetnjem periodu gradjani se mahom kupaju u senzacionalnom vodenom aprku „Akvana“, jer je mizerna cijena, koju je formirala Administrativna sluzba zanemarljiva stavka, tako da je ovaj bazen svima na raspolaganju.
  Gradjani vozaci ne moraju da se boje da ce im pauk odnijeti auto, ako ga samo na sekund ostave npr.pred Hirurgijom dok voze hitan slucaj, jer radnici PAuka vode racuna o obicnom gradjaninu i uklanjaju automobile koje su zaista prava smetnja, a ne radi popunjavanja normi i naloga.

  Ovo je jedan idlican grad, u kojem rijeke ljudi ujutru hrle na posao, u revitalizovane fabrike, poput „Cajevca“, koji grad nije prodao raznim mesetarima i fakultetima, vec je doveo investitore i zaposlio hiljade radnika.

  Preduzece „Cvjecar“ ponovo radi punom parom, nakon sto je tajkunski „Tamanis“ izgubio licencu.

  Gradjani ovog grada slobodni su setati kad god i kako god hoce, policija ih nece slikati, niti legitimisati, a gradski oci vode mnogo racuna o pulsu i zeljama gradjana, boreci se svim pravnim sredstvima protiv tajkuna i kriminalaca.

  Zato, dragi moji sugradjani, ako u svojoj blizini primjetite nezavisnog kandidata, odmah ga prijavite najblizem odboru SNSD-a, to radite u interesu opstanka grada ovakvog kakav je i zbog sebe i svoje djece, koja treba da uzivaju u blagodetima, koje ste osjetili od 2004- 2012.

  S obzirom da je i u meni sada proradila savjest- sam se prijavljujem- ja sam Milorad Labus i nezavisni sam kandidat za odbornika u Skusptini grada Banja Luka.

 13. дражен

  Једини филантропу,растураш их…

  Кандидатура,па коментари (не само на Фронталу,већ и на Гласу)!

  Само напред!

  Иначе,што не кажеш људима истину,да се не замајавају кад си независан,да је све већ пре 5 година завршено и да је сад касно,те да их користе у политичке сврхе?

 14. Поново су брисали коментаре. Али су сачувани у архиви поручника Драгуљчета:

  http://img109.imageshack.us/img109/8834/komentariglassrpske.jpg

  Занимљиво је да су сачували само мој коментар у којем иронично их позивам да затворе опцију коментарисања.

  http://www.youtube.com/watch?v=6nHQw7A71IY

 15. Ја сам стајала поред независног кандидата и није ми ништа било.
  B-)

  Слажем се, хајде да ова традиционално лијена Рекација Лабусов коментар постави као чланак.

 16. bigeru, izadje li ti na svjezu havu?Moj bigeru, dobro ti znas da nista nije gotovo dok sve nije gotovo.Tek je pocelo izvlacenje bandita na cistinu, i to gle slucaja da im pocetak kraja bude u Picinom parku. Nema rupe u koju se mogu sakriti. Ne kazem d ce svi banditi dolijati, ali vrhuska njihova ce neslavno da zavrsi. Tako unistiti i ljude u njoj zemlju i njen narod , tako upropastiti sve sto je postojalo u njoj a narod dovesti do etiopskog standarda zasluzuje sudbinu Causeskua. Iskreno se nadam da bolje nece ni proci.
  A, ti bigeru pozdravi gospodju mamu s kojom sam cesto bio u dobojskim Picinim parkovima.

 17. A bio je tako talentovan za nauku, asistent na fakultetu, magistar, doktorat vec bio spreman ….

  A onda ga je neki djavo uveo u politiku.

  I ja sam ga smatrao moza za jedinu normalnu osobu u redovima “bande cvrene“, ali sad je sve to palo u vodu.

  Igore, isti si ko Mile Rohnil, nimalo se ne razlikujes. Jako mi je zao sto ti se ovo desilo, sto si spao na ovako niske grane.

 18. Ovaj nesretni Radojičić mi je jedan od komičnijih likova u crvenoj kamarili, sve kao glumi neku kurčevitost a mora da ćuti i trpi kad mu ga Mile gurne do balčaka i pored svega čvjek uporno glumi da se kao nešto pita u ovoj državi i da je neki bitan faktor.

 19. Posto smo raskrinkani od strane g. Igora Radojicica ne preostaje nam drugo,nego da se po ugledu na kolegu Nezavisnog kandidata, sami javimo i spasimo javnost od zabluda koje smo izgleda izazvali mi svojim prisustvom.
  Kolega nije usamljen slucaj koji se inkognito uvukao u gradjanske redove.Postoji vise nezavisnih i zavisnih kandidata koji svakodnevno glume gradjane u cilju skupljanja licnih poena za predizbornu kampanju.
  Savjest mi nalaze da svim gradjanima objasnim razliku izmedju Zavisnih i Nezavisnih kandidata i da im se bar na taj nacin izvinem za dosadasnje obmanjivanje.Dakle-
  Nezavisni kandidat- to je kandidat od kojega nista ne zavisi,ali on zavisi od mnogo cega.
  Zavisni kandidat- on zavisi od drugih, ali od njega nista ne zavisi.
  Kao sto ste primijetili, razlika izmedju njih je lako uocljiva na prvi pogled i moci cete ih koliko sutra prepoznati izmedju sebe i na taj nacin se djelotvorno zastititi od slabog uticaja njihovog prisustva.
  Hodajuci ovih deset dana sa obicnim gradjanima inficirala sam se nekim njihovim navikama i pravilima, te stoga osjecam potrebu i prinudu da se ponasam u skladu s tim. Zato Vam g.Radojicicu moram, u skladu sa nacelom pravdoljubivosti
  skrenuti paznju da ste iznijeli neistinu sa svojom konstatacijom kako su poslanici u par navrata blokirali put
  kamionima koji su odvozili zemlju sa gradilista.
  To se nije desilo nijednom toga dana.
  Nisam stekla ni poseban utisak da su dosli zbog medijske paznje,jer su se drzali po strani i na taj nacin davali podrsku skupu,potpuno nenametljivo. Mediji su bili ti koji su prisli njima. Odmah nakon toga su otisli i vi dobro znate
  da nisu svi ni htjeli pred kameru,zar ne?
  Nego,jos nesto me zbunjuje u Vasim rijecima i izjavi.
  O njhovom dolasku govorite sa tonom osude. Zasto?
  Da li to znaci da stupanjem na politicku scenu ljudi gube
  svoju gradjansku ulogu ,prestaju biti gradjani ili ne daj Boze,postaju gradjanski,da ne kazem narodni neprijatelji?
  Vjerujte mi,niko nije vidio nista posebno slabo u njihovom dolasku, a niti je ko od njh posebno i drugacije docekan u odnosu na ostale.
  Vjerujte mi da kod nas nema nikakvih blokada ni u odnosu na Vas i Vas eventualni dolazak,blokada moze biti samo u Vasoj glavi.Zato,dobrodosli..

  Sa postovanjem,
  Parkovski pozdrav
  ZAVISNI KANDIDAT
  😉

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *