Радојичић: Други дио утакмице – битка за власт на нивоу БиХ

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић изјавио је да је криза у Федерацији БиХ, праћена гажењем устава и маргинализацијом Хрвата „у извођењу СДП-а и платформаша“, само прво поувријеме политичке утакмице која може имати веома опасне посљедице по цијелу земљу. Радојичић, који је и потпредсједник СНСД-а, рекао је да ће се у другом дијелу те […]

четвртак, март 31, 2011 / 09:13

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић изјавио је да је криза у Федерацији БиХ, праћена гажењем устава и маргинализацијом Хрвата „у извођењу СДП-а и платформаша“, само прво поувријеме политичке утакмице која може имати веома опасне посљедице по цијелу земљу.

Радојичић, који је и потпредсједник СНСД-а, рекао је да ће се у другом дијелу те утакмице водити жестока битка за власт на нивоу БиХ, упозоривши да ће војска "платформаша" тада закуцати и на врата Српске жељом да послије Хрвата мајоризује и Србе.

Радојичић је за "Прес РС" изнио очекивање да се приликом разговора о формирању власти на нивоу БиХ могао да се догоди исти сценарио у којем би "платформаши" кренули да своје циљеве остваре силом и потпуно маргинализују Србе.

Према његовим ријечима, распад БиХ може изазвати само "сарајевски врх", иако они стално неке друге оптужују да су сецесионисти.

"Ово је разваљивање државе из центра, јер ако баците устав под ноге, ви сте развалили и државу. Ипак, вјерујем да ће све то остати у политичким водама, јер нема потенцијала да оде на други ниво", рекао је Радојичић.

Он је истакао да се још ни изблиза не види како ће се све завршити.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *