Радојичић: Бошњаци желе политчку колонизацију Сребренице

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић изјавио је данас да кампања бошњачке стране представља покушај колонијализације Сребренице људима који не живе у овој општини, што указује на класични изборни инжењеринг. Радојичић је оцијенио да то није добра порука за Сребреницу као осјетљиву средину. Он је рекао новинарима у Модричи да српска страна не иде […]

уторак, јун 19, 2012 / 22:50

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић изјавио је данас да кампања бошњачке стране представља покушај колонијализације Сребренице људима који не живе у овој општини, што указује на класични изборни инжењеринг.

Радојичић је оцијенио да то није добра порука за Сребреницу као осјетљиву средину.

Он је рекао новинарима у Модричи да српска страна не иде у том правцу, али ће морати о томе да размишља ако буде настављен инжењеринг бошњачких политичара и власти у Федерацији БиХ.

Радојичић је нагласио да представници Срба у Сребреници до сада нису формирали тијело за кординацију регистрације бирача у овој општини, те упозорио да је забрињавајуће што друга, бошњачка страна води такву кампању.

Предсједник парламента Српске није оспорио могућност свима који имају право да гласају да то право и остваре у Сребреници.

Радојичић је рекао да су све странке из Републике Српске сагласне о једном кандидату за начелника Сребренице, а то је Весна Кочевић, члан СНСД-а и заједнички кандидат коалиције која би требало да носи назив "Коалиција за Републику Српску у општини Сребреница".

Према његовим ријечима, коалицију ће чинити седам партија регистрованих за локалне изборе, као и странке које нису формално регистроване за изборе у октобру ове године у Сребреници.

Бошњаци у Сребреници, уз помоћ Исламске заједнице и власти Федерације БиХ, промјеном пребивалишта и уз обезбијеђено задржавање бенефиција, покушавају да обезбиједе већину гласова за локалне изборе у Сребреници.0 КОМЕНТАРА

 1. Srbi žele da se zaposle u svojoj Republici Srpskoj
  Srbi žele veće plate u svojoj Republici Srpskoj
  Srbi žele veće penzije u svojoj Republici Srpskoj
  Srbe zaboli kurac za Bošnjake i Srebrenicu i za sve palamude i lažove što misle da su Srbi toliki ovnovi da im mogu hiljadu i prvi put prodati priču o zlim Bošnjacima koji će nas pobiti,poklati i pojesti ako Mile Dodik ne dobije izbore !!!!!

 2. Bravo Pero!
  Crnogorac povlaci skretnicu na slijepi kolosijek. Slijepi progledali, nijemi progovaraju, mutavi probistrili… Uzalud alibabini razbojnici trpaju plijen u Sezam pecinu. Gladna usta vise ne vicu:Hajl firer!
  Mogli ste kako ste htjeli, ali necete dokle hocete.Nemojte da mislite da necete dobiti ono sto zlocinci kao vi zasluzuju.

 3. Cujem da je doticni gospodin bio nedavno u Albaniji gdje je skupljao iskustvo i know-how za projekte u RS-u.
  Tu je mogao takodje steci iskusvu u multi-kulti drustvu kakvo je albansko.Mozda mu to pomogne u Srebrenici kada bude divanio sa Hakijom.

 4. uvijek ista prica uvijek iste teme…reforem, referendumi, srebrenica, vehabije, unitarizacija..kako ti ne dosadi seronjo jedan..pa ova klapa iza dodika , njegovi zamjenika, savjentika je gora od njega 1000 puta.

 5. Stvarno je jadno vidjeti kako mlad čovjek nema ni jedne jedine svoje ideje, svog stava , svog mišljenja već kao papagaj ponavlja ono što govori,radi,misli njegov partijski šef .

  Prosto da povratiš kad vidiš ovakve ljude ko ovaj nesretni Radojičić

 6. _Фини и углађени господин од Праштала добио награду, али стварно нема компаса. Каже он за Извјештај ЦЦИ да је политички мотивисан, нема образа да призна да су подаци тачни. Колико је коштало 7 дана рада, пореске обвезнике? Сњежана Божић је рекла оно што вам годинама говоримо, а то је да Влада РС ради са вама шта хоће. Одмах послије ваше ружне квалификације, изађе она брука од човјека Васић па нам каже да смо сарајевска продужена рука, а у слиједећој реченици каже да смо ми мегафон Иванића и Чавића. Ваше функционисање на неистинама је при крају. Како ћете само изгледати када једног дана будете знали да сте могли, а нисте ништа урадили за грађане РС, а да не говорим за своје комшије. Једино игралиште нам нисте у стању помоћи да га сачувамо. Баш сте ме разочарали.

 7. А да ли сте се бавили рачунањем колико новца пореских обвезника су присвојили они који су се само једном појавили на сједници НСРС? Да ли би било у реду да их позовемо бар на моралну одговорност и затражимо да врате новац?

 8. Јеси некад био у Сребреници, Игоре? Знаш ли ти, Игоре, која је то вукојебина… небитна за нас, небитна за Федерацију БиХ… битна само за локалне криминалце и лопове (без обзира на националну припадност)…
  Али ти, Игоре, обожавањ овакве теме, небитне, а код ШЕФ-а добијаш политичке поене…

  А јеси размишљао о томе, да ако неки бошњак гласа у Сребреници, неће моћи гласати у другом граду… тј. другим ријечима бошњака има колико их има и нормално да ће негдје гласати…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *